GENIJE: Ava je odličan student, sve joj ostane u glavi

Ko bi rekao?

GENIJE: Ava je odličan student, sve joj ostane u glavi

Stars -
Brzo pamtim i sve mi ostane u glavi. Još znam gradivo iz srednje i osnovne škole, učim sa razumijevanjem, i ne bubam gradivo napamet, ispričala je Karabatićeva, čiji je prosek na studijama 4,9 (ocene od 1 do 5)

Iako se to po njenom ponašanju u Velikom bratu baš i ne može zaključiti, jer uglavnom pažnju privlači svojom golotinjom, Ava je odlična studentkinja i, kako je svojevremeno izjavila brzo pamti i sve joj ostane u glavi.

Hrvatska starleta, koja na fakultetu u Zadru studira italijanski i latinski jezik, upisala je i ruski jezik kao izborni predmet, a ide i na kurs za fizioterapeuta i ima zavidan prosek na studijama4,9 (na hrvatskim univerzitetima ocene su od 1 do 5, prim. nov.).

"Do sada sam položila četiri kolokvijuma iz ruskog sa stopostotnom tačnošću, a danas sam pisala pismeni na četiri-pet strana, a zatim usmeno odgovarala i dobila peticu. Nedavno sam peticu dobila i iz metrike u latinskom jeziku", ispričala je Ava pre nekoliko meseci, i dodala da od malena gleda obrazovne emisije na televiziji.

"Brzo pamtim i sve mi ostane u glavi. Još znam gradivo iz srednje i osnovne škole, i učim sa razumijevanjem, a ne bubam gradivo napamet", objasnila je Karabatićeva, dok njene koleginice sa fakulteta tvrde da ona uopšte ne zna da govori italijanski, kao i da visoke ocene dobija zahvaljujući fotografskom pamćenju.

Psiholozi tvrde da osobe sa fotografskim pamćenjem mogu da imaju nejednako razvijenu intelektualnu, emotivnu i socijalnu zrelost. Zbog tog nesklada mogu da budu odlični učenici, ali i da zaostaju u emotivnom i socijalnom razvoju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track