Sećanje na velikog umetnika Acu Karadžina!

Sećanje na velikog umetnika Acu Karadžina!

Stars -
“Zavejan je put za salaš moj”, „Ima jedan grad” Kad se popneš na ludaju“, “Polja banatska”, samo su neke od pesama Kikinđanina Aleksandra Ace Karadžina, koje su postale evergrin vojvođanskog tamburaškog melosa

U znak sećanja na Aleksandra Acu Karadžina, vrsnog muzičara i kompozitora, u nedelju uveče upriličen je koncert koji je inicirao bard tamburaške muzike Milan Prunić Duma. On, pokojni Karadžin i još četvorica muzičara bili su članovi legendarnog orkestra “Uspomene”:

“Zavejan je put za salaš moj”, „Ima jedan grad” Kad se popneš na ludaju“, “Polja banatska”, samo su neke od pesama Kikinđanina Aleksandra Ace Karadžina, koje su postale evergrin vojvođanskog tamburaškog melosa.

"Aca i ja smo profesionalno sarađivali 28 godina, a nerazdvojni bili od detinjstva. Sem u Kikindi, svirali smo u Novom Sadu, Beogradu, ali i širom bivše Jugoslavije i Evrope. Najbolje smo sarađivali kad smo svirali i pevali, a posvađali kad bismo se upustili u neku diskusiju. Bilo je teško, ali i lepo sarađivati sa Acom", priznao je za Kurir Prunić, i otkrio kako je nastala antologijska pesma “Zavejan je put za salaš moj”:

"Kad se Aca sa jedne probe zaputio kući, počeo je da pada sneg. Kad je stigao do svog doma, toliko je napadalo da nije mogao da otvori kapiju. Bespomoćno pokušavajući da uđe unutra, na pamet su mu pali stihovi pesme koju svi vole", ispričao je Milan Prunić Duma.

Pesme Aleksandra Ace Karadžina uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra RTV, izveli su i Žarko Novakov, Dragomir Kodžopeljić I Ljubiša Krnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track