SOKOBANJA NE ODUSTAJE: Opština plaća 800.000 dinara Jeleni Rozgi

Ipak će pevati u Srbiji

SOKOBANJA NE ODUSTAJE: Opština plaća 800.000 dinara Jeleni Rozgi

Stars -
Čak i kada bi sada došao neki domaći izvođač istog kalibra kao Jelena da peva besplatno, ne bismo joj otkazali nastup, jer bismo ispali neozbiljni i kasnije bismo imali problema, rekao je Saša Đokić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Sokobanja

Uprkos tome što znaju da je Jelena Rozga pevala na proslavi godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, njen nastup u akva-parku "Podina" u Sokobanji, ljudi iz organizacije neće otkazati.

Tako je izjavio Saša Đokić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Sokobanja, koji je ovu pevačicu odabrao za nastup 19. avgusta na Preobraženje.

"Kako da otkažem nastup Jeleni Rozgi? Pa plaćali bismo penale. To nećemo uraditi, mi smo potpisali ugovor i ona će pevati. A to što je tog dana praznik Preobraženje, to se slučajno poklopilo. Mi smo u maju doneli odluku da Jelena peva, ona je do tada bila vrlo dobrodošla u Srbiji", počinje priču Saša Đokić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Sokobanja i dodaje da ni po koju cenu neće otkazati nastup Rozgi."Čak i kada bi sada došao neki domaći izvođač istog kalibra kao Jelena da peva besplatno, ne bismo joj otkazali nastup, jer bismo ispali neozbiljni i kasnije bismo imali problema prilikom sklapanja dogovora sa drugim izvođačima", dodao je Đokić.

S druge strane predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić kaže da, iako je akva-park "Podina" u vlasništvu opštine, Upravni odbor Turističke organizacije njihovog gradskog naselja odlučuje o izvođačima, pa on smatra da bi otkazivanje nastupa Rozgi sve koštalo mnogo novca."Ja tu ne vidim svoju objektivnu odgovornost, jer ja nisam odlučivao o tome, ali ipak sam odgovoran samim tim što sam na ovoj funkciji. Ono što mogu da vam kažem je da bi otkazivanje nastupa Jeleni Rozgi Sokobanju koštalo 800.000 dinara, koliko je ugovorna cena. Njoj će taj novac biti isplaćen kroz prodate karte tog dana u akva-parku, a ako novca od prodaje ne bude dovoljno biće isplaćeno iz budžeta opštine. Naravno, ako bi se otkazao taj nastup, svih 800.000 dinara bilo bi isplaćeno iz opštinske kase. Ono što mogu da kažem je i da je Upravi odbor doneo odluku da će ona pevati u maju, kada je ona svuda u Srbiji bila veoma zastupljena", tvrdi predsednik opštine Sokobanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track