FARMA PREGLED Jelena farmerima: Vi ste amateri!

Lakrdija od predstave

FARMA PREGLED Jelena farmerima: Vi ste amateri!

Stars -
Kaže se da lekareve greške pokriva zemlja, a ne znam šta će da pokrije ove, jer je ovo lakrdija. Poruka predstave ne postoji, zaključila je režiserka

Jelana Golubović, režiser i glumica, odbrusila je svim farmerima da su amateri i da je predstava koju spremaju lakrdija. Režiserka je odlučila da pomogne Igoru Staroviću i Edinu Škoriću da završe predstavu Sumnjivo lice, za koji su pisali scenario, ali su je dvojica farmera ignorisala, kao i ostali ukućani. Pokušala je da dođe do scenarija da bi ga preradila i sve bilo spremno do sutrašnje predstave, ali je Igor, po cenu sankcija, odbio da joj pokaže šta su napisali.

Na porodičnom sastanku, revoltirana ponašanjem ostalih farmera, veoma kritično se osvrnula na sve ukućane.

"Zgrožena sam! Dogovoreno je da budem kritičar i sufler. Vi ste amateri u ovom poslu. Ja ne moram da se pripremam za kritiku, mogu odmah posle predstave da ustanem i kažem šta ne valja. Neshvaćena sam, ali ako nešto znam to je režija. Svaka čast Igoru i Edinu, ali umesto da oni od mene traže pomoć, ja idem za njima i nudim da im pomognem", rekla je razočarana Jelena.

"Kaže se da lekareve greške pokriva zemlja, a ne znam šta će da pokrije ove, jer je ovo lakrdija. Poruka predstave ne postoji", zaključila je režiserka.

21.21 Zorica rekla da ne bi htela da skrnavi narodnu nošnju, a kada se Romana pobunila, Divna je rekla da se Romana u sve meša i da je mnogo antiprotivna. "Ja samo kažem svoje mišljenje. To što je negativno nema veze ni sa čim.", pravdala se Romana.

21.10 Farmeri su dobili pismo od zadruge u kome se navodi da akteri predstave moraju da se zapitaju da li su neke stvari primerene da se glume u narodnoj nošnji.

Svi su se zabrinuli da onda neće imati umetničku slobodu. Lepi Mića misli da je problem da tekst predstave nema veze sa onim što oni igraju.

Jelena Golubović je rekla da nije mogla da veruje onom što je videla danas, i da nije mogla da diše. Crni je govorio, ali ga je rediteljka prekinula. "Nekulturna zjako, nemoj da me prekidaš. Ućuti već jednom", vikao je Crni.

Farmeri su glasali da li da menjaju predstavu. Da li je sadržaj primeren.

21.06 Edin, Igor i Marko Vukotić su pričali o predstavi. Oni smatraju da će Miki i Lepi Mića da se glupiraju i da su oni promašili što sve vreme rade na tome i trude se.

Vajs i Boris su vežbali svoju scenu u radionici.

20.55 Simonida se naljutila na Zoricu jer su pevačica i Romana oprale sudove koje je Simonida obećala da će oprati. "Šokirana sam celokupnim ponašanjem i tvojim i Romaninim. Zorice, stvarno mi nisi jasna. Izokrećeš moju dobru volju da operem sudove.", vikala je Simonida.

Zorica je pitala zašto nije došla kad je bila topla voda i pokušavala da smiri situaciju. "Nemoj tim tonom sa mnom da pričaš. Ako ćeš da dramiš, ja neću to da slušam.", jasno je rekla Zorica i dodala da ne želi svađu i frku.

20.51 Proka je vikao na gazdaricu Jelenu jer nisu ukućani šljive odvojili. "Šta me gledaš tako? Jesam ja rekao da mora da se uradi sve! Raspuštena bando! Zašto danas niko ne radi! Kako vas nije sramota.", vikao je Proka na Farmere.

Farmeri su dobili koze. Proka je instrukcije za mužu dao prvo Mikiju, a posle i ostalim farmerima.

20.46 Jelena i sluge su se vratili sa pijace. Gazdarica je pričala kako su se proveli, da su pevali, igrali, ... Jelena je napomenula da nije bilo Jelene Golubović da ne bi dobili meso. "Zamalo da ostanemo bez trunke mesa... Jelena je dala svoje čizme, koje su joj uspomena, i svi farmeri su aplaudirali. Golubovićeva je čak vratila čuvenu konzervu oko koje je ranije bilo polemike.

20.18 Edin, Jelena Golubović i gazdarica Jelena su sa Prokom stigli na pijacu.

20.13 Proka je došao na imanje sa zadatkom. "Svi rade zadatak koji mora danas da se završi.", rekao je Proka u svom stilu. Žene moraju da odvoje šljive za džem i za slatko. Moraju da se izvade koštice, a ostalo se stavlja u kazan za pečenje rakije.

20.10 Edin je pokušavao da probudi Jelenu iz kreveta. On je želeo da zajedno "srede" životinje, dok mu je ona rekla da je bolesna i da je na poštedi i da ne sme ništa da radi. "Više volim da spavam u štali nego sa onih 20 i kusur životinja tamo.", rekla je Jelena razbuđujući se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track