JK ISKOPIRALA SVETSKOG UMETNIKA?! Njen nastup je ČIST PLAGIJAT, a evo ŠTA KAŽE RUSKI AUTOR ČIJU JE IDEJU DIVA ISKORISTILA! (FOTO)
Foto: Printscreeen YT

saznajemo

JK ISKOPIRALA SVETSKOG UMETNIKA?! Njen nastup je ČIST PLAGIJAT, a evo ŠTA KAŽE RUSKI AUTOR ČIJU JE IDEJU DIVA ISKORISTILA! (FOTO)

JK afera -

Jelena Karleuša digla je veliku prašinu nastupom na regionalnoj dodeli muzičkih nagrada, gde je premijerno predstavila svoj novi singl pod nazivom "Lajk". Ovo je ujedno bilo njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon skandala sa Ognjenom Vranješom.

Iako se trudila da publici prikaže originalan nastup, on zapravo i nije baš originalan. Pesmi "Lajk" prethodilo je obraćanje publici u vidu snimka na kojem na znaku pored puta visi beživotno telo, dok Jelena Karleuša čita ofove i obraća se svima koji pesmu slušaju.

foto: Printscreen YT

Ispostavilo se da ovaj "umetnički poduhvat" uopšte nije originalan. Naprotiv, njen nastup ideja je drugog umetnika koji je predstavio zamisao još u julu prošle godine.

Reč je o direktoru fotografije i članu saveza ruskih fotografa koji se bave umetnošću - Platona Jurika. On je svoju fotografiju objavio 17. jula 2018. godine.

foto: Printscreen Instagram

Ono što je svakako interesantno, jeste da umetnika na Instagramu prati i Jelenin menadžer i najbolji prijatelj, koji se ujedno često potpisuje i kao kreativni direktor. Ovaj put, očigledno je da je njen tim ukrao ideju od ovog ruskog fotografa.

foto: Printscreen Instagram

Kurir.rs / Foto: Printscreen YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track