Najnovije vesti

BESNILO, GROZNICA, TRIHINELOZA! PACOVI IM ŠETAJU PO SPAVAĆOJ SOBI! Zadrugarima preti ZARAZA, a za sve je kriva ONA!
Foto: Printscreen Pink

NEHIGIJENA

BESNILO, GROZNICA, TRIHINELOZA! PACOVI IM ŠETAJU PO SPAVAĆOJ SOBI! Zadrugarima preti ZARAZA, a za sve je kriva ONA!

Rijaliti

Nehigijena u „Zadruzi“ je toliko velika da ukućani odnedavno imaju nove cimere - pacove! Vrag je odneo šalu i situacija je alarmantna, a da postoji ogroman problem sa glodarima, potvrdila je i Suzana Perović, koja je za sve okrivila Radu Vasić.

- Upravo sam videla dva pacova u spavaćoj sobi kako pretrčavaju! Ja sam u šoku! Ljudi, zarazićemo se! Jeste li svesni vi od čega sve možemo da obolimo? - vikala je Suzana, a onda se obratila Radi.

- Rado, to je sve zbog vas! Vi krijete hranu iza kreveta i zbog toga su se oni nastanili ovde. Nemojte to da radite! Ono što ne pojedete držite u frižideru.

foto: Printscreen

Hrani nije mesto u spavaćoj sobi! - vikala je iz sve snage Suzana.

Ostali zadrugari su se pridružili optužbama, ali su se složili da Rada nije jedina koja krije hranu.

- Mnogi nose hranu u spavaću sobu i štekaju je. Nije Rada jedina, ali nju najčešće vidim da to radi. Kad budemo dobili šugu, crevne bolesti i besnilo, pitaću vas - nastavljala je Perovićeva.

Podsećanja radi, veliki šef često opominje zadrugare da im higijena nije na zavidnom nivou i moli ih da povedu računa i redovno čiste prostorije u kojima žive. Pored sobe, i toaleti su u užasnom stanju, što, doduše, ne sprečava zadrugare da imaju seks u njima. Ipak, iako su zaključili da im preti epidemija zaraznih bolesti, o higijeni niko nije poveo računa. Takođe, deratizacija u kući u Šimanovcima do danas nije izvršena.

foto: PrintScreen

Besnilo, groznica, trihineloza...

Glodari su prenosioci brojnih crevnih bolesti, kao što su trihineloza, hemoragijska groznica, leismenioza, salmoneloza, bruceloza, leptospiroza, protozooza i niz drugih. Sve obično počinje sa groznicom, jakom glavoboljom, bolovima u mišićima, jezom, povraćanjem ili crvenilom oko očiju. Sa sitnih životinja na ljude bolesti se prenose putem vode koja je kontaminirana mokraćom, a može da dospe u organizam i preko hrane. Zato je važno uraditi sistemsku deratizaciju u ugroženim područjima, a posebno tamo gde borave ljudi.

Kurir.rs/Alo/Foto Printsceen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...