RIJALITI IGRAČ OTKRIVA KOLIKO U SRBIJI PLAĆAJU ZA S*KS! Zavrteće vam se u glavi, a OVO vam nikada ne bi PALO NA PAMET!
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

RIJALITI IGRAČ OTKRIVA KOLIKO U SRBIJI PLAĆAJU ZA S*KS! Zavrteće vam se u glavi, a OVO vam nikada ne bi PALO NA PAMET!

Rijaliti -

Hrvat koji je učestvovao u više srpskih rijaliti programa otkriva koliko učesnici dobijaju za "akciju pod jorgan planinom".

"U rijaliti u Srbiji zovu se kandidati po principu - što luđi, to bolji. Što više imaš "prljavštine" za sobom, to si interesantniji. Produkcija ima svoja pravila, koja nisu ona za koja javnost zna, ali i mi rijaliti igrači imamo svoje uslove", počinje ispovest za "24sata.hr" učesnik iz Hrvatske, koji se takmičio u više srpskih rijaliti programa.

Možda ne znate mnogo o ugovorima koje učesnici rijalitija kao što su Zadruga i Parovi potpisuju, ali znate barem dve stavke - ugovor ih obavezuje da moraju da ćute o onome što se dešavalo u rijalitiju nekoliko godina nakon emitovanja. I kazne koje plaćaju za kršenje ugovora su ogromne.

foto: Profimedia

Zato je Hrvat iz srpskih rijalitija pristao da za taj list govori samo ako može da ostane anoniman.

"Produkcija ponekad ubacuje svoju rodbinu u šou, iako u ugovorima piše da ne sme biti krvnog srodstva sa učesnicima. Imaju i svoje miljenike, koji mogu da rade šta žele bez straha od diskvalifikacije. Ali, i mi imamo svoja pravila. I zahteve. Pre ulaska, ja sam tražio da uvek imam svežu hranu, i u tajnoj sobi sam dobijao obilne porcije, dok su drugi maštali o komadiću hrane. Drugi uslov mi je bio da deo honorara dobijem unapred. Lakše mi je kada znam da je nekoliko desetina hiljada evra već na mom računu", otkrio je on.

Dodatno se, kaže, plaća "akcija", i to od hiljadu do 5.000 evra.

"Ja to zovem dodatak na skandal u ugovoru. To vam je kao noćni rad u Nemačkoj. Naporno, ali isplativo. Zavisi i sa kime spavate, koliko akcija traje, da li se o njoj priča, da li je ta osoba slobodna ili zauzeta..."

Iako mislite da učesnici borave strogo izolovani, on otkriva da nije tako.

"Postoje tajni ulazi i izlazi. Svaki put kada čujete da je neko "izveden da bi otišao kod lekara", izašao je iz nekog "XY" razloga. Neki jesu privilegovani, jer pravoj rijaliti zvezdi je sve dozvoljeno. Ako niste zvezda kao ja, ne smete da unesete mobilni. Ako jeste, imate pristup podacima i tajnim pozivima", kaže ovaj Hrvat i dodaje da rijaliti nije "laka lova", čak ni uz posebne uslove kakve je on imao.

"Zamislite da morate da provedete devet meseci sa osobom koja je psihički nestabilna? Rijaliti je pravim igračima unosan posao, i svi koji nas vređaju trebalo bi da znaju da mi zaradimo deset puta više od obrazovanih ljudi, a nakon "luksuznog zatvora" trošimo novac na markirane krpice i egzotična putovanja. Zvuči dobro, zar ne", rekao je on.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia, Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track