Najnovije vesti

ADVOKAT OTKRIO KAKVA KAZNA ČEKA GOLUBOVIĆA ZBOG PRETNJI STANIJI: Kristijanu sledi tri godine ZATVORA!
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

NE PIŠE MU SE DOBRO

ADVOKAT OTKRIO KAKVA KAZNA ČEKA GOLUBOVIĆA ZBOG PRETNJI STANIJI: Kristijanu sledi tri godine ZATVORA!

Rijaliti

Kristijan Golubović javno je zapretio Staniji Dobrojević i poručio da će je ubiti, to jest zaklati grickalicom, ukoliko mu se iskreno ne izvini zbog spominjanja i vređanja njegove dece.

foto: Printscreen

Tokom emisije "Pitanja gledalaca" u rijalitiju "Zadruga" njemu je stiglo pitanje zbog čega se prema starleti ponaša kao "džentlmen", što mu je bilo dovoljno da se raspriča.

foto: Printscreen/Magazin In

- Navikao sam da uvredim onu koja je d***a u duši. Dame nikada nisam uvredio. Ljut sam što mi je Stanija pomenula dete. Mogao bih da je koljem grickalicom i da se smejem grohotom. Ne postoji sila na koju ne bih udario, ne postoji sadizam, mučenje koje ne bih upotrebio nad bilo kime kada je moje dete u pitanju. I tuđe dete, a kamoli moje. Zato treba očekivati sve od mene, samo na tu temu - rekao je Kristijan.

foto: ATA Images

Kada mu je Marija Kulić rekla da treba da zaboravi na sukob sa Stanijom, Golubović ju je saslušao, ali je rekao da ne zaboravlja. Potom je javno zapretio starleti ubistvom.

foto: Printscreen/Magazin In

- Zaklinjem se sada u svoje dvoje dece da ću ubiti Staniju Dobrojević lično, ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini zbog uvreda na račun dece. Zapamtite ovo, po cenu da idem 40 godina na robiju, a nisu uopšte bitne pare. Sada znate šta je u pitanju - rekao je on, dok su zadrugari ostali nemi. Na njegove pretnje javnost je burno reagovala, a mnogi su poručili Staniji da ne ulazi u "Zadrugu". Starleta je i sama uplašena zbog ovoga, pa je objavila video s pretnjom na Instagramu i zamolila državu da reaguje.

- Nisam verovala da ću biti prinuđena da ovako nešto okačim na svoj profil, ali nažalost moram kako bih na vreme reagovala, apelovala i probudila svest kod našeg naroda, naše države, našeg pravosudnog sistema, policije, medija. Ovo nije prvi put da mi se na nacionalnoj televiziji na najbrutalniji način javno preti smrću! Pre pet godina me je ovaj čovek javno reketirao, cela zemlja je to gledala i ćutala! Niko reagovao nije! Sad javno preti smrću, državo, reaguj! Dosta više! - rekla je ona i dodala da će ga tužiti.

foto: Printscreen

- Osim toga što ću podneti krivične prijave, apelujem na sve ljude da na ovakve stvari ne ostanu nemi, već da reaguju! Ovo nije rijaliti, ni šou-biznis, ovo je moj život i meni se večeras javno pretilo smrću! - napisala je Stanija.

Advokat Nebojša Perović: Preti mu zatvor do tri godine

Advokat Nebojša Perović kaže da su ovakve pretnje krivično delo ugrožavanja bezbednosti, te da Golubovića očekuje finansijska, ali vrlo verovatno i zatvorska kazna.

foto: Nebojša Mandić

- U pitanju je krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Dakle, ako neko preti drugom licu da će njega ili njemu bliska lica povrediti, odnosno napasti na život ili telo, kazniće se zatvorom do jedne godine ili novčanom kaznom. Međutim, ukoliko je ta pretnja izazvala uznemirenost građana, onda će se taj koji preti kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine zatvora - kaže Perović i dodaje da u ovom slučaju treba da reaguje i tužilaštvo. - Nadležno tužilaštvo je dužno da, ukoliko sazna za postojanje bilo kakvog krivičnog dela, bilo da je to saznanje bilo iz štampanih ili elektronskih medija, dužno je da naloži policiji da sprovede potrebne radnje radi utvrđivanja i prikupljanja činjenica koje ukazuju da li je došlo do izvršenja krivičnog dela - završava advokat Perović. 

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...