NAJVEĆI KULINARSKI ŠOU NA KURIR TELEVIZIJI: Majka i snajka ukrstile varjače, a evo koja je pobedila!
Foto: Pritnscreen

majke i snajke

NAJVEĆI KULINARSKI ŠOU NA KURIR TELEVIZIJI: Majka i snajka ukrstile varjače, a evo koja je pobedila!

Rijaliti -

Na Kurir televiziji počeo je novi kulinarski šou “Majke&Snajke” koji vode pevačica Seka Aleksić i poznati beogradski kuvar Radomir Raša Vlačić.

Iako su tradicionalno svekrve i snaje rivali u borbi za srce sina i muža, sada će se zajedno takmičiti u kulinarskom šou programu gde će se boriti za porodičnu vikendicu i nagradni fond od čak 4,3 miliona dinara.

5 svekrva sa svojim kuvarskim iskustvom, 5 snaja u želji da se dokažu i 5 mladoženja koji će odlučivati o tome ko pobeđuje. Njihove jelo ocenjivaće preostale majke i snajke, ali i voditelji.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Ove nedelje sverkve su Sonja, Jadranka, Marija, Verica i Dragana, a snajke su Sanja, Gabrijela, Ivana, Marina i Milena.

Majka je najdivnija, ali žena bolje kuva

Ono što su svi čekali jeste da svoj sud da Vladimir, koji je treći član njihovog tima. On je imao zadatak da proba oba jela, pogodi koja je od njih dve spremala i da izabere koja od ta dva je bolja. Vladimir je prvo probao jelo koje je spremla njegova supruga, i tom prilikom se nekoliko puta "namrštio", ali je ipak dao pozitivan komenar.

"Lepo je ovo čije god da je. Odlično je ovo. Mislim da znam čije je ovo, ali vidićemo. Ovo levo mi je bolje, i to je spremala moja supruga Sanja, a desni tanjir majka. Poprilično sam siguran. Majka je divna, ona se beće ljutiti", rekao je Vladimir i dodao:

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Bitno mi je da su se one lepo provele".

"Srećna sam što je odabrao moje jelo, ja ga hranim", rekla je Sanja kroz osmeh, ali se njena svekrva nije ljutila što sin nije odabrao njeno jelo.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Snajke ocenjuju Sanjino jelo

Ivana: "Dopalo mi se ovo jelo i moja ocena je 8. Meso i krompir je onako, ali prevagnuo je tartar sos", "Meni se dopala šnicla, salata je slabo začinjen, ocena 7" dodala je Gabrijela. "Meso je super sočno, nije masno. Krompir se samo malo raspao. Neka bude 8". Milena je rekla da je njena ocena 8. "Meni se svideli sve. I meso i tartar, samo salata je malo sve pokvarila", rekla je.

"Naša ukupna ocena je osmica", jednoglasne su bile snajke.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Majke komentarišu i ocenjuju Sonjino jelo

"Krompir i sos su odlični, sviđa mi se kako je skuvala. Dobija sedmicu", rekla je jedna od majki. "Kromir salata je prekuvana, to bi trebalo da bude malo čvršći krompir. Tartar sos je prelep. A šnicla mi je suva. Šesticu dajem. Ja kažem svoje mišljenje", prokomentarisala je Dragana. Jadranka je imala zamerku za krompir. "Šnicla je super, lepo ispečena, malo reš. Sos je isto dobar. Krompir je malo prekuvan, ali nećemo zameriti gospođi, bila je super. Dajem osmicu", Verica je takođe rekla da joj se na dopada krompir, ali je dala sedmicu.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Finalna ocena je sedmica", složile su se svekrve.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Proba jela

Raša i Seka počeli su sa degustacijom hrane koju su spremile Sonja i Sanja.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Dekoracija je lepa. Prezla je hrskava. Pire krompir je baš lep, ali nije slan", prokomentarisala je Seka.

"Mi smo probali, ali naš sud ćete znati u petak", rekao je Raša.

1 / 6 Foto: Pritnscreen

Majka i snajka završavaju jela

S obzirom da takmičarke imaju 60 minuta da spreme jelo, obe su pokazale da su iskusne u kuhinji i da će na vreme uspeti da kuvanje privedu kraju. Tokom kuvanja su sve vreme ćaskale, ali i dale recept za savršen brak.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Treba da imate ista interesovanja, da iste stvari da želite i isto da razmišljate", rekla je Sanja.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Počele sa kuvanjem

Sonja i Sanja počele su da spremaju jelo, a u samom staru videla se razlika načina na koji spremaju hranu.

"Mislim da Sanja kuva mnogo, mnogo bolje od mene. To je zaista istina. Ja sam amater, i daleko bolje kuva. Sanja uživa da radi sa hranom, ali ne bih se ljutila kad bi neko stalno kuvao umesto mene", priznala je sverkva.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Majka i snajka idu u nabavku

Njih dve imaju samo dva minuta da kupe na pijaci šta im je potrebno da spreme jelo koje su izvukle. Za svaku zaboravljenu namirnicu biće oduzeto 2 minuta od kuvanja.

1 / 5 Foto: Pritnscreen

Ipak, obe su na vreme stigle da uzmu sve potrebne namirnice. One su pokazale koliko su snalažljive, s obzirom da su obe pokupile potrebne sastojke za jelo.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Odabir jela

Takmičarke su dobile 5 koverta u kojma su nazivi jela, a Sanja je prepustila svekrvi da odabere kovertu i izabere jelo koje će spremiti. Sonja je izvukla da spremaju bečku šniclu, krompir salatu i tartar sos.

"Ovo je lako, hvala Bogu, Moj muž to obožava", prokomentarisala je snajka.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Upoznajte porodicu Batlak

Vladimir, Sanja i Sonja probili su led u emisiji "Majke i snajke". Njih dve prve su ukrstile varjače i otvorile najveći kulinarski šou u Srbiji.

Sanja i Vladimir upoznali su se u Grčkoj, gde je ona držala restoran, a na samom početku istakla je da put do muškog srca ide preko stomaka.

"Sonja i ja smo najbolje drugarice. On je dolazio kod mene kupovao pljeskavice. Navukla sam ih na hranu. Mi smo se upoznali u Grčkoj, brinula sam o njemu i pre nego što smo se smuvali", rekla je Sanja.

"Nas dve smo najbolje prijateljice, pre svega", dodala je svekrva,

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Specijalitet od piletine lepo pravi, a mamine lovačke šnicle najviše volim", rekao je Sanjin muž.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Seka i Raša predstavljaju majke i snajke

"Mi ćemo ovde kvalitetno jesti. To je zagarantovano, ali koliko će takmičari kvalitetno kuvati, to već ne zavisi od nas", rekao je Raša, a potom je Seka predstavila takmičarke koje učestvuju u najvećem kulinarskom šouu.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Snajke su: Gabrijela, Ivana, Marina i Milena, dok kuva Sanja. Majke i ove nedelje žiri: Jadranka, Marija, Verica i Dragana, dok je kuvarica gospođa Sonja".

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Nagrade za pobednike

Na samom početku emisije Seka Aleksić i Raša Vlačić pročitali su nagrade koje dobija porodica odnese pobedu u kulinarskom takmičenju.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

"Naše porodice se bore za nagradni fond od čak 3,4 miliona dinara, ali i glavna nagrada porodična vikendica. Naši pobednici dobiće udobnu montažnu vikendicu na željenoj lokaciji. Osim glavne nagrade, tu su i nedeljne i dnevne nagrade. Pobednici dana dobijaju vaučer od 10.000 dinara, dok porodicu koja odnese nedeljnu pobedu očekuje vaučer u iznosu od 100.000 dinara", rekli su.

Majke i snajke
foto: Pritnscreen

Gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

OVDE MOŽETE PRATITI KURIR TELEVIZIJU UŽIVO

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:32

Seka aleksić pred majke i snajke priznala kako se slaže sa svekrvom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track