PSIHOLOG DRAGANA IVANOVIĆ KOJA JE BILA U RIJALITIJU OTKRIVA: Evo zbog čega su učesnici nasilni, imaju TRAUME i trpe ZLOSTAVLJANJE!
Foto: Printscreen/Zadruga

PROGOVORILA

PSIHOLOG DRAGANA IVANOVIĆ KOJA JE BILA U RIJALITIJU OTKRIVA: Evo zbog čega su učesnici nasilni, imaju TRAUME i trpe ZLOSTAVLJANJE!

Rijaliti -

Psiholog Dragana Ivanović progovorila je o ponašanju učesnika "Zadruge", nasilju i silovanju.

Dragana je jednom prilikom ušla u "Zadrugu" da razgovara sa Markom Osmakčićem i Viktorijom Mitrović na temu njihovog odnosa i zadrugarkine trudnoće.

Dragana Ivanović, psiholog
foto: Printscreen/Zadruga

- Devojke koje češće prelaze preko nasilja i dozvoljavaju da trpe nasilje, da partner bude nasilan prema njima više puta, uglavnom i dolaze iz porodica gde je bilo nasilja. Statitstika pokazuje da se žene udaju ili biraju partnera alkoholičara, a i otac im je bio alkoholičar. Dešava se nekada da žene ne prijavljuju nasilje jer se boje jer im se na primer preti da će ostati bez dece (ukoliko imaju decu) i finansijskih razloga. Onda one trpe i ostaju u takvom partnerskom odnosu - rekla je Dragana.

Zadruga 5
foto: Printscreen/Zadruga

Viktorija Mitrović je iznela u svojoj bolnoj ispovesti da ju je sveštenik silovao kada je bila devojčica. Dragana otkriva koliko takvi traumatični događaji iz detinjstva utiču na izbor partnera.

- To su velike traume, poput silovanja i zlostavljanja, pogotovo kad su u pitanju deca. Nažalost, ne odreaguje se odmah na zlostavljanje i oni nemaju kome da se obrate za zaštitu, ostaju u tom strahu, a zlostavljač ih plaši i ucenjuje na različite načine. Oni tek kasnije dođu na psihoterapiju i obrate se za pomoć jer takve traume ostavljaju posledice na psihičko zdravlje. Javljaju se različite vrste psihičkih poremećaja, depresija, anksioznost, te osobe su sklone samopovređivanju i impulsivnim reakcijama, a to su sve posledice traume koje su doživele - rekla je psihološkinja.

Dalila Dragojević, Filip Car
foto: Printscreen/Zadruga

Kurir.rs/K.Đ/Srbijadanas

Bonus video:

02:19

TARA IDE IZ SRBIJE KADA SE ZAVRŠI ZADRUGA! Simova otkrila svoje PLANOVE, da li ima NOVOG DEČKA, a onda spomenula i Nenadovu BIVŠU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja