FILMOVI NA STAROM MESTU: Pogledajte filmski program telefizije Pink za danas
Foto: Promo

FILMOVI NA STAROM MESTU: Pogledajte filmski program telefizije Pink za danas

TV šou -

Novogodišnji praznici daju nam više vremena za uživanje u TV programu, pre svega u filmovima, a najbogatiji izbor vas očekuje na filmskim kanalima TV Pink. Na samim počecima ova televizija je program fokusirala na filmovima, a danas, 25 godina kasnije, u vlasništvu je 55 kanala, od kojih je čak 15 posvećeno igranom programu. Stoga, predstavljamo vam samo neke od naslova, sa nekoliko Pinkovih kanala, jer njihov filmski maraton traje 24 časa 365 dana u godini.

Za početak, izdvajamo majstora svog zanata, vizuelno i narativno prepoznatljivog, jedinstvenog filmskog reditelja modernog doba – Kventina Tarantina i dva njegova ostvarenja koja su na kanalu Pink Action tokom najluđe noći, 31. decembra – vestern “Đangova osveta” (2012) u 21 čas i odmah zatim, od 23 časa – ratna drama “Prokletnici” (2009). Ovaj moderni vestern, smešten dve godine pre početka Građanskog rata u Americi, doneo je Tarantinu drugog Oskara, ali prvog na najbolji originalni scenario, dok je pored hvaljenog glavnog glumca Džejmija Foksa, Oskara za najbolju sporednu ulogu dobio Kristofer Valc. Tri godine ranije, Valc je takođe ovenčan istim Oskarom za rolu nacističkog pukovnika u ostvarenju “Prokletnici”, u kome Bred Pit tumači glavnu ulogu.

Malo koja televizija na svetu ima prava prikazivanja sva tri dela naučno-fantastičnog hita “Terminator”, a kanal Pink Sci-Fi vam upravo takav užitak pruža za ulazak u 2019. godinu. Od 21 čas vas očekuje legendarno ostvarenje iz 1984, u 23.00 počinje “Terminator 2” iz 1991, dok je jedan sat iza ponoći “Terminator spasenje” iz 2009. Prva dva dela režirao je trostruki oskarovac Džejms Kameron, a legendarnu rolu Džona Konora ostvario je Arnord Švarceneger, dok je u trećem nastavku, pod rediteljskom palicom MekDžija, u glavnoj ulozi Kristijan Bejl.

Četvrta misija u karijeri IMF agenta Itana Hanta dešava se na relaciji Kremlj – Vašington, a na programu kanala Pink Premium je 31. decembra tačno u ponoć. “Nemoguća Misija: Protokol Duh” (2011), adrenalinom nabijen nastavak bilion dolara vredne globalne franšize koja garantuje vrhunsku akciju, spektakularne efekte i egzotične lokacije, ponovo nam predstavlja neverovatne fizičke sposobnosti, ali hrabrost glavnog aktera Toma Kruza, koji je insistirao da većinu opasnih scena snima sam, bez “dublera”.

Nakon najluđe noći, 1. januara u podne, na kanalu Pink Premium je pravo vizuelno uživanje – film “Hugo”. Maestralni reditelj Martin Skorseze, majstor kriminalističkog žanra, odlučio je 2011. da prikaže i drugu stranu svog stvaralašta, porodičnu avanturu o siročetu Hugu, koji tridesetih godina u Parizu živi na železničkoj stanici i servisira velike satove. Ovo ostarenje ovenčano je sa pet Oskara, od 11 nominacija, a Skorseze je za njega nagrađen Zlatnim globusom.

Filmovi su bili prepoznatljiv brend TV Pink, a danas su na Pinkovim kanalima svrstani po žanrovima i dostupni svim korisnicima kablovske televizije, željnim kvalitetnog igranog programa.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track