NOVA SEZONA EMISIJE "ŽIVOT PRIČA": TV Prva Premijerne epizode gledaćete od večeras, svake srede u 22 sata
Foto: Promo

NOVA SEZONA EMISIJE "ŽIVOT PRIČA": TV Prva Premijerne epizode gledaćete od večeras, svake srede u 22 sata

TV šou -

Emisija kojoj se veruje nastaviće da beleži pojedinačne ljudske sudbine i priče koje su priče svih nas, slika naše stvarnosti, koordinate u kojima živimo i slika našeg društva. Do sada je emitovano preko 100 epizoda u okviru serijala "Život priča".

- Ovaj serijal karakteriše to što sudbinu ljudi koji su nepoznati široj javnosti stavljamo u prvi plan, jer su te sudbine važne za društvo u celini. Predstavljaju sliku ne samo života i ličnih priča pojedinaca već sliku društva i sistema u kome živimo. Serijal je publika prepoznala kao nešto čemu se veruje, poput medijskog utočišta u poplavi iskrivljenih istina koje se plasiraju. Sagovornici u epizodama, gledaoci serijala koji predlažu teme uvek nam se obraćaju sa - "znamo da ćete vi sve da objavite". Na tom tragu ćemo i nastaviti da stvaramo priče - kaže autorka emisije Tanja Vojtehovski.

foto: Promo

U prvoj epizodi nove sezone videćete priču Marije Lukić, koja je potpuno sama krenula u borbu protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja koje je doživela od javnog funkcionera. Marija Lukić je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve preživela zbog predsednika opštine Brus i poverenika SNS Milutina Jeličića Jutke dok je radila u toj opštini. Ona će u svojoj ispovesti za serijal "Život priča" u dva nastavka ispričati do detalja šta je sve doživela: kako ju je predsednik opštine seksualno zlostavljao, kako je ostala potpuno sama u svemu, šta joj je rekao predsednik skupštine Brus kad mu se požalila, ali i kako se nosila sa svojim ličnim osećanjima, sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno jednom čoveku i sve zavisi od njega.

Večeras od 22 sata Marija će govoriti o tome kako je pokušavala da se odupre, o potpunom odsustvu podrške okoline i rešenosti da krene sama da se odbrani, ne sluteći da će joj se tek nakon javnog istupanja o zlostavljanju koje je preživela život potpuno preokrenuti i dovesti je u situaciju da se suočava sa "žestokim momcima" i kriminalnim miljeom.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track