IGRA PRESTOLA POLAKO PADA U ZABORAV: Svet zaludeo Černobilj!
Foto: Promo

Verovali ili ne

IGRA PRESTOLA POLAKO PADA U ZABORAV: Svet zaludeo Černobilj!

TV šou -

"Igra prestola" je gotova, a svet ima novu omiljeni TV seriju iz kuhinje HBO. Reč je o američko-britanskoj drami "Černobilj", koja je postala najbolje ocenjeni program televizije HBO.

"Černobilj" je mini-serija, a prva epizoda emitovana je 6. maja i odmah je privukla veliku pažnju. Scenario potpisuje Kreg Mejzin (Mamurluk 2 i 3), dok je režija poverena Johanu Renku (Čista hemija). Serija je do sada zaradila ocenu 9,7 na IMDB, dok ju je na Roten tomejtosu čak 96 odsto kritičara i gledalaca ocenilo pozitivno.

U centru svega je veoma darovita glumačka postava, koju predvode Džared Haris, Emili Votson, Stelan Skarsgard, Džesi Bakli, Pol Riter...

foto: HBO

Bazirana na istinitoj priči, serija najvećim delom prati šta se dešavalo tokom najgore nuklearne katastrofe u istoriji, aprila 1986. godine u današnjoj Ukrajini. Serija prati sovjetskog nuklearnog fizičara Valerija Legasova, prvu osobu koja shvata šta će se desiti, sovjetskog zamenika premijera Borisa Ščerbina i Ulanu Komjuk, takođe nuklearnu fizičarku, koja pokušava da odgonetne razlog katastrofe. Retko ko je ostao ravnodušan na izuzetnu produkciju i fantastičnu scenografiju, koja neverovatno verno dočarava ondašnje prilike, kao i maestralno napisan scenario i likove. Mini-serija ima pet epizoda, a poslednja će biti emitovana 4. juna. Aduti za leto i jesen

Godine i godine

Od 2. juna na kanal HBO dolazi šestodelna serija "Godine i godine". Pratimo Lajonsove, porodicu iz Mančestera.

foto: HBO

Mladi papa 2

Na jesen se očekuje emitovanje druge sezone hit serije "Mladi papa". Džud Lou uspeo je da preživi srčani udar, ali se zasad ne zna više detalja.

foto: Profimedia

Kvaka 22

"Kvaka 22" prati avanture američke vazduhoplovne divizije u Italiji tokom Drugog svetskog rata. Josarijan (Kristofer Abot), pilot bombardera, panično je opsednut time da, svaki put kad odleti u misiju, uspe da se živ vrati na zemlju. Međutim, njegov pravi problem nije neprijatelj, već njegova vojska na čelu sa pukovnikom Ketkartom (Kajl Čendler) koji stalno povećava broj misija koje mora da obavi pre nego što završi službu.

foto: HBO

Kurir/ Foto: HBO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track