NOVA SEZONA EMISIJE EXPLOZIV: Od danas, radnim danima u 18.50
Foto: Promo

NOVA SEZONA EMISIJE EXPLOZIV: Od danas, radnim danima u 18.50

TV šou -

Gledaoci nas vide kao dobre i odlično obaveštene komšije“, kaže urednica Marija Prebeg

Jedna od omiljenih emisija gledalaca „Exploziv“ ulazi u svoju desetu sezonu, a popularnost ove emisije i gledanost ne jenjava. Razlog tome su uvek aktuelne, zanimljive ali i potresne priče zbog kojih vredni reporteri na čelu sa urednicima Marijom Prebeg i Dejanom Vučenovićem obilaze ne samo Srbiju već čitav region i svet. I to sve u službi običnih ljudi, pojedinaca čiju životnu priču novinari emisije prenose iskreno, otvoreno i bez patetike. Cela ekipa s nestrpljenjem iščekuje početak novih epizoda koje su se spremale tokom celog leta. Za njih nije bilo odmora i predaha, a vrata su im svi rado otvarali, i domaćini i organizacije, pa čak i one o kojima se šapuće:

„Kako se bliži početak nove sezone, ne prestajemo da se smeškamo. Čini nam se da nikada zanimljivije, ekskluzivnije, šokantnije priče nismo pripremili. Najtajnija udruženja otvorila su nam svoja vrata. Dopustila da snimimo njihove obrede, pokušali da objasne zašto zapravo postoje ali i otkrili ko su sve njihovi članovi. Kada vam masoni bez razmišljanja pokažu svog čoveka u Vladi, otkriju da je jedan od naših najpoznatijih glumaca jedan od njih, više smo nego nestrpljivi da vam ispričamo. Svi ispraćaju radnike u Nemačku, mi smo tamo otišli. Saznaćete šta ih tamo čeka, gde i kako žive, gde rade, koliko zarađuju, šta su im planovi. Ovo su samo dve, a 150 sličnih priča je spremno. Nismo samo zadovoljni već i ponosni”, kaže urednica emisije Marija Prebeg.

Urednički tim ističe da nikada ne odustaju od kvaliteta. Neposredan pristup sagovornicima učinio je da gledaoci I dalje gledaju na Exploziv kao dobre, pouzdane i odlično obaveštene komšije koje im svake večeri podnose izveštaj.

foto: Promo

Exploziv može da se pohvali velikim brojem nagrada, a kako urednici vole da kažu, prestali su I da broje: “Kada čujemo da će uskoro neki festival mi se više i ne pitamo da li će, već ko od naših novinara, montažera, snimatelja, dobiti nagradu za neku odličnu priču. Osmeh, suza i trenutak tišine, kada sagovornik ne može da izusti ni reč, kada mu kažete da je problem rešen, najveći je trofej koji najviše sjaji!”

Njih “bije glas” da su desna ruka gledaocima, kamere Exploziva su uvek na licu mesta kada treba da se pomogne, prenese vest i pronađe rešenje: “Mi smo zapravo privilegovani jer se osećaj kada nekome rešite problem, ma koji on bio, neopisiv. Mislim da ću do kraja života biti najposnosnija na priču koju nismo objavili, a jednim telefonskim pozivom rešili smo najmanje četiri ljudske sudbine. Jedan otac dobio je starateljstvo nad trojicom sinova. Jedan od njih više nije meta seksualnog uznemiravanja maminog novog partnera. Pokrenuta je odgovarajuća istraga. Sva trojica su danas nasmejani, odlični đaci i treniraju fudbal. Iako smo novinari, pre svega smo ljudi. Procenili smo da bi gledanost ove priče bila odlična, naročito jer je osumnjičeni za pedofiliju poznat celoj Srbiji kao sasvim drugačija osoba. Međutim, medijska pažnja nepovratno bi uništila živote ovih dečaka koji zaslužuju da budu samo deca. Srećna deca”, ističe Marija.

A na pitanje šta je recept za skoro desetogodišnji uspešan I izuzetno gledan staž i kako još posle toliko vremena pronaći ponovo dobre priče, urednica odgovara: “To nas pita baš svako. To se pitamo i mi sami. Prava priča uvek nađe put. Kako, ni posle deset godina ne znam. Sada već tu misteriju ne želim ni sama da otkrijem”.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track