Najnovije vesti

VESTI KOJE SE GLEDAJU I SLUŠAJU, OD 4. NOVEMBRA NA PRVOJ: Špicu za nove vesti Prve televizije uživo odsvirala Beogradska filharmonija
Foto: Aleksandar Kujučev

VESTI KOJE SE GLEDAJU I SLUŠAJU, OD 4. NOVEMBRA NA PRVOJ: Špicu za nove vesti Prve televizije uživo odsvirala Beogradska filharmonija

TV šou

Potpuni vizuelno-zvučni izazov i novitet domaćoj TV industriji.

Ovih dana na bilbordima širom grada možemo videti dobro poznata lica vesti Prve televizije na čijem programu se emituje nesvakidašnji spot koji najavljuje velike novitete u informativnoj redakciji ove stanice od ponedeljka, 4. novembra. Ana Mitić, Goran Dimitrijević, Roksanda Babić, Živana Šaponja Ilić, Filip Čukanović, Jovana Jovančić i Filip Davidović u spotu dolaze na lice mesta svim mogućim prevoznim sredstvima, motorom, gliserom pa čak i helikopetrom kako bi gledaocima predočili najvažnije informacije u pravo vreme.

foto: Promo Prva TV

Osim vrhunske produkcije i ideje po kojoj je ovaj trejler rađen, zanimljivost predstavlja jedan neobičan spoj vizuelnog i zvučnog doživljaja koji nas očekuje u novim vestima. Naime, osim što ćemo vesti Prve pratiti u najsavremenijem multimedijlalnom studiju u regionu, za potrebe ovog segmenta komponovana je sasvim nova muzika koja predstavlja potpunu revoluciju u domaćem televizijskom programu. Autorsku kompoziciju Marka Stojanovića, dugogodišnjeg saradnike Prve televizije i docenta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, ekskluzivno za Prvu odsvirala je i snimila Beogradska filharmonija!

foto: Promo Prva TV

Ovaj jedinstveni muzički i televizijski projekat predstavlja pionirski poduhvat u produkciji sadržaja koji nije igrane ili dramske strukture, čime je Prva još jednom potvrdila lidersku poziciju među komercijalnim emiterima u Srbiji. Muzika kompozitora Marka Stojanovića napisana je isključivo za živi izvođački simfonijski sastav, bez upotrebe elektronskih instrumenata, sintisajzera i sekvencera koji su sastavni deo gotovo svake numere za vesti. Na taj način muzici je dodat organski i plemenit zvuk, ali i pružena mogućnosti širokom auditorijumu da svakodnevno sluša pravi, prirodan zvuk jednog vrhunskog simfonijskog orkestra.

foto: Promo Prva TV

Ovako komponovana, izvedena i snimljena muzika prava je retkost u produkciji televizijskih emisija, jer je potrebna kompleksnija organizacija koja iziskuje angažman velikog broja saradnika i izvođača, a proces produkcije muzike čini zahtevnijim i skupljim. Zahvaljujući odličnoj saranji Prve televizije i Beogradske filharmonije, ovaj produkcijski poduhvat uspešno je realizovan, a krajnji rezultat je vrhunski snimak simfonijske izvedbe Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom Milana Nedeljkovića.

Promo tekst

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...