VIKEND NAJBOLJIH DOMAĆIH FILMOVA NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Poslednja trka” i “Boj na Kosovu”
Foto: Kurir

VIKEND NAJBOLJIH DOMAĆIH FILMOVA NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Poslednja trka” i “Boj na Kosovu”

TV šou -

Ovog vikenda na Kurir televiziji pogledajte domaće filmove "Poslednja trka" i "Boj na Kosovu". Danas u 15.30 časova pogledajte kultni jugoslovenski film "Poslednja trka" iz 1979. godine. Film je režirao Jovan Rančić, dok scenario potpisuju Veroslav Rančić i Jovan Rančić. Film prati priču dvanaestogodišnjeg dečaka razvedenih roditelja koji živi u naselju solitera čije sivilo razbija blizina hipodroma i egrela. Najveću radost mu donosi rad na hipodromu i druženje sa nekadašnjim šampionom, konjem Zimzelenom, a kada uprava hipodroma donese odluku da "penzionisanog" Zimzelena proda klanici, Zoran zajedno sa drugovima krade konja i nestaje.

Glavne uloge igraju Bogoljub Petrović, Pavle Vuisić, Alenka Rančić, Dušan Janićijević, Nadežda Vukićević, Vladan Živković, Zoran Miljković, Janez Vrhovec, Strahinja Mojić, Predrag Milinković, Bogdan Jakuš, Ljiljana Blagojević, Mira Nikolić, Božidar Pavićević, Mirko Babić, Vladimir Buljan, Dušan Gojkov, Mirjana Joković, Zlatko Radojević i drugi.

Večeras od 22 časova na Kurir televiziji emituje se domaći film “Boj na Kosovu”. Film snimljen 1989. godine u režiji Zdravka Šotre, po scenariju Ljubomira Simovića. Rađen je na osnovu istorijskih događaja, a odvija se 1389. godine veče uoči bitke. Srpski knez Lazar odbija da se pokori turskom sultanu Muratu koji namerava da pokori Srbiju u svom pohodu na ostatak Evrope. Iako je svestan činjenice da je srpska vojska malobrojnija, knez Lazar odlučuje da mu se suprotstavi. Svi muškarci sposobni da nose oružje su otišli na Kosovo da se bore i spase Evropu od turske invazije. Bitka je završena bez pobednika - obe su vojske iskrvarile i posustale. Ginu i Lazar i Murat. Ali ipak, boj na Kosovu je dobijen - ne za srpsku državu koja je uskoro pala u turske ruke - već za Evropu, koju je telima svojih junaka spasila od prvog i najjačeg naleta turske najezde. Glavne uloge tumače Miloš Žutić, Gorica Popović, Vojislav Brajović, Žarko Laušević, Ljuba Tadić, Branislav Lečić, Marko Baćović, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Milan Gutović, Tihomir Arsić, Toni Laurenčić, Branko Cvejić, Bogdan Diklić, Dušan Janićijević, Velimir Bata Živojinović, Rastislav Jović, Tanasije Uzunović, Miodrag Radovanović, Ivan Bekjarev, Milutin Karadžić, Milena Dravić, Petar Kralj, Neda Arnerić, Ljiljana Gazdić i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track