TAJKUN NA SLOBODI: Mišković bio nervozan pre odlaska kući!
Foto: Dragan Kadić

Vlasnik „Delta Holdinga“ juče napustio Centralni zatvor

TAJKUN NA SLOBODI: Mišković bio nervozan pre odlaska kući!

Politika -
Mišković se dan ranije spakovao. Nije pokazivao naročitu sreću ni euforiju. U svoju kuću u Užičkoj ulici ušao je već u 12.28
1 / 5 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Iz zatvora pravo na posao.Miroslav Mišković juče je pušten da se brani sa slobode, a kako Kurir saznaje, doskora najbogatiji Srbin već danas će se vratiti na posao u svojoj kompaniji! Mišković je oko 12 časova izašao iz pritvora Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, umesto iz Centralnog zatvora, i tako uspeo da se skloni od novinara koji su su ispred CZ dežurali dva dana, otkako je „Delta holding“ uplatio 12 miliona evra jemstva kako bi se branio sa slobode, saznaje Kurir.Mišković je oko 11 časova prebačen iz CZ u pritvorsku jedinicu u Ustaničkoj, gde se razdužio, potpisao dokumenta i dao izjavu da neće napuštati zemlju. Sudu je predat njegov pasoš, jer mu je izrečena i mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.Razdužio se u sudu- Nakon razduživanja u Ustaničkoj Mišković je izašao na ulicu, a na parkingu ga je čekalo vozilo kojim se odvezao kući. Odlučeno je da ne treba da se vraća u Centralni zatvor, kao što je uobičajena praksa - kaže izvor Kurira.Već u 12.28 Mišković je ušao u svoju kuću u Užičkoj ulici.Prethodno se, prema rečima našeg sagovornika, pozdravio sa cimerom, s kojim je delio zatvorsku ćeliju.- Mišković se dan ranije spakovao. Nije pokazivao naročitu sreću ni euforiju zbog puštanja na slobodu - ispričao je naš sagovornik.Mišković je uhapšen 12. decembra 2012. Tada su privedeni i njegov sin Marko i vlasnik „Nibensa“ Miloš Đurašković.Malverzacije u posluTužilaštvo je u maju podiglo optužnicu kojom ih tereti za malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća od 2005. do 2010. Time su preduzeća oštećena za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona. Miškovići i Đurašković terete se za zloupotrebu položaja i poresku utaju, za šta je kazna do deset godina zatvora.

Vraćaju mu 12.000.000 evra ako ispoštuje obavezeUkoliko Mišković bude ispoštovao svoje obaveze i uredno se javljao na sve pozive suda, po okončanju sudskog postupka njegovoj kompaniji „Delta holding“ biće vraćeno jemstvo od 12 miliona evra. Ako bi pogegao, odnosno postane nedostupan sudu, shodno zakonskoj regulativi, jemstvo bi ostalo na raspolaganju sudskom budžetu.

Mnogo smo srećni zbog našeg gazde!„Delta“je saopštila je da „izražava zadovoljstvo što je Miškoviću omogućeno da se brani sa slobode“.- Sigurni smo da će nam njegova energija i vizija pomoći da nastavimo da gradimo „Delta holding“ kao uspešnu kompaniju na zadovoljstvo svih 7. 000 radnika i cele privrede Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track