PORAZ SRBIJE: Mihini orlovi poklekli u finišu!

Poklonili pobedu

PORAZ SRBIJE: Mihini orlovi poklekli u finišu!

Fudbal -
Izabranici selektora Siniše Mihajlovića primili su gol u samom finišu meča

BARSELONA - Fudbaleri reprezentacije Srbije poraženi su u prijateljskom meču od selekcije Kolumbije rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Guarin u 89. minutu utakmice.

Srbija je u prvom poluvremenu imala dve velike šanse, ali ipak nije uspela da postigne pogodak. Ivan Radovanović je odlično šutirao sa 20 metara, ali je pogodio prečku, dok je Džekson Martines sa gol linije izblokirao udarac Slobodana Rajkovića. Kolumbijci su u prvom delu igre imali četiri solidne prilike, po dve Luisa Murijela i Huana Kuardada.

Veliku šansu za gol Srbija je imala već početkom drugog dela, ali je golman Kolumbije David Ospina odbranio šut Filipa Đuričića posle odlične asistencije Dušana Tadića. Posle šanse Đuričića nijedna ekipa nije uspela da stvori ozbiljniju priliku sve do poslednjih minuta utakmice.

Tada je Džekson Martines izašao sam ispred rezervnog golmana Srbije, 17-godišnjeg Predraga Rajkovića, koji je odbranio šut kolumbijskog napadača, ali se lopta posle intervencije Nevena Subotića vratila do njega i on je glavom dodao do Guarina koji je sa metra ubacio u gol.

Srbija će sledeću utakmicu igrati 6. septembra, kada će u Beogradu dočekati Hrvatsku u osmom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. "Orlovi" su treći na tabeli sa sedam bodova, devet manje od drugoplasirane Hrvatske, a 12 od Belgije koja je prva.

http://www.youtube.com/watch?v=VEp184-dO7M
Tok meča:

88. minut - GOL za Kolumbiju! Strelac je Guarin 1:0. Rajković je dobro intervenisao ali je uspeo samo da odbije loptu, naša odbrana nije uspela da izbaci loptu, Subotić je ustvari "vratio" loptu pred naš gol, Kolumbijci glavom sa jedne na drugu stativu gde se najbolje snašao Guarin.

87. minut - Odmah reaguje Mihajlović, izvodi Kahrimana napolje i na gol će Rajković.

86. minut - Kakva greška Kahrimana! Uspeo je da stigne do lopte ispred protivničkog igrača i umesto da je uzme u ruke ili šutne, on je čekao i onda je uhvatio van kaznenog prostora. Izblokiran udarac Kolumbijaca, previše su kombinovali i naš živi zid je izleteo da blokira.

79. minut - Odlična lopta Rukavine ka Šćepoviću, ali fudbaler Partizana je očajno primio pas i akcija je propala.

70. minut - Kakva greška golmana Srbije! Kahriman na lak centaršut ispušta loptu Kolumbijcima pravo u noge, na sreću rival je šutirao pravo u njega. U nastavku je usledio centaršut sa druge strane, naša odbrana spava, nigde Rajkovića i Tomovića, a dvojici usamljenih Kolumbijaca lopta je zamalo pobegla.

63. minut - Tri izmene u našoj reprezentaciji, izlazi Ivanović a kapitensku traku preuzima Neven Subotić, izlazi i Đuričić, kao i Radovanović - ulaze Rukavina, Krstičić i Petrović.

55. minut - Opasna akcija Kolumbije, Murijel je bio u idealnoj poziciji ali je centaršut ali lopta je preletela kazneni prostor.

48. minut - Fenomenalna prilika za Srbiju! Tadić je ušao u šesnaesterac Kolumbije, napravio nekoliko driblinga i nekako uspeo da uposli Đuričića, koji šutira, ali lopta prolazi pored stative.

46. minut - Selektor Mihajlović napravio je dve izmene na startu drugo poluvremena. Šćepović je ušao umesto Mitrovića, dok je Tadić zamenio Sulejmanija.

Prvo poluvreme završeno je bez golova (0:0). Reprezentacija Srbije imala je nekoliko sjajnih prilika, međutim, nedostajao je kvalitetan završni udarac. S druge strane, i Kolumbija je u par navrata imala odlične prilike za gol.

45+ minut - Sudija je označio kraj prvog poluvremena.

45. minut - Strašna prilika za kolumbijsku reprezentaciju! Nakon odličnog centaršuta Zunige, Rodrigez je snažno šutirao iz prve, ali na sreću našeg tima lopta je završila tik pored stative.

37. minut - Dobra šansa za Srbiju. Mitrović je nesebično prosledio loptu do Fejse, koji šutira, ali jako slabo, pa Ospina bez problema interveniše.

31. minut - Kakva prilika za naš tim! Ospina je loše intervenisao, lopta je došla do Baste koji je šutirao u praznu mrežu, ali jedan odbrambeni fudbaler Kolumbije uspeva skine loptu sa gol linije!

26. minut - Srbija se konačno oslobađa pritiska Kolumbije. Radovanović je naleteo na loptu koja je išla sa strane ispred kaznenog prostora, uputio je pravu bombu u gornji levi ugao gola Kolumbijaca, ali se mora priznati da je i Ospina fantastično intervenisao.

23. minut - Fenomenalna akcija Kolumbije kratkim pasovima ispred našeg kaznenog prostora, igrač Kolumbije petom sebi daje for, izbija ispred Kahrimana, ali naš golman odlično brani.19. minut - Nova prilika za Kolumbiju. Nakon odličnog centaršuta, Murijel je uhvatio volej i lopta je prohujala pored desne stative.16. minut - Odlična prilika za Kolumbiju. Nakon nesmotrene reakcije naše odbrane, jedan fudbaler Kolumbije ostao je sam ispred golmana Kahrimana. Uputio je udarca, ali bio je neprecizan.10. minut - Nova prilika za orlove. Kontranapad naše reprezentacije, Đuričić je pobegao svom čuvaru, ali je nakon povlačenja neubedljivo pao u kaznenom prostoru tražeći jedanaesterac. Međutim, sudija je pokazao da se igra nastavi.5. minut - Nova prilika za izabranike Siniše Mihajlovića. Sulejmani je sjajno uputio centaršut u kazneni prostor Kolumbije. Ivanović je dobro zahvatio loptu glavom, ali ona je završila pored gola.

3. minut - Prvu priliku na meču imala je selekcija Srbije. Kapiten tima, Branislav Ivanović, pokušao je iz slobodnog udarca da ugrozi gol Kolumbije, međutim, lopta je otišla daleko iznad prečke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track