Igor Mirović: Cilj izbora u SNS provera poverenja
Foto: Dado Djilas

Priprema za

Igor Mirović: Cilj izbora u SNS provera poverenja

Vesti -
Stranka je potpuno jedinstvena, nema nikakvih podela i sukoba. Na poslednjem sastanku Glavnog odbora jasno su date smernice za sve članove, a koje se tiču punog jedinstva preciznih zaduženja koje svako ima, naveo je potpredsednik stranke

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da je cilj unutarstranačkih izbora zakazanih za 15. mart provera poverenja u opštinske funkcionere, da bi SNS bila "potpuna spremna" za lokalne i pokrajinske izbore.

"Cilj unutarstranačkih izbora je da se proveri poverenje u funkcionere SNS u opštinskim odborima, i da se na najnižem nivou stranačkog organizovanja, preko mesnih odbora i njihovih delegata, izaberu i neki novi ljudi koji uživaju poverenje delegata ili oni stari ukoliko su radili dobro i ukoliko imaju poverenje među svojim članstvom", kazao je Mirović.

On je istakao da će izbori uneti "određenu promenu" u sazivu Glavnog odbora, jer predsednici opštinskih i gradskih organizacija čine i sastav Odbora. Kako je objasnio, nakon te prve faze, sledi imenovanje okružnih i pokrajinskih odbora, kao i imenovanje Generalnog sekretarijata. "Time ćemo zaokružiti novu strukturu stranačkih organa i biti potpuno spremni, što je i ključ održavanja izbora, za lokalne i pokrajinske izbore koji se očekuju krajem 2015. odnosno početkom 2016. godine", dodao je potpredsednik SNS. Mirović je odbacio navode o smeni predsednika Izvršnog odbora SNS Radomira Nikolića.

"Stranka je potpuno jedinstvena, nema nikakvih podela i sukoba. Na poslednjem sastanku Glavnog odbora jasno su date smernice za sve članove, a koje se tiču punog jedinstva preciznih zaduženja koje svako ima", naveo je Mirović. Po njegovim rečima, svaki delegat opštine moći će da potpuno slobodno kandiduje i odluči o svakom kandidatu, što je snažnije nego bilo čiji utisak o nečijem radu. Stranački izbori unutar SNS održavaju se od 15. marta do sredine maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track