VUČEVIĆ O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Pred SNS teška kampanja
Foto: RTS Printscreen

VUČEVIĆ O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Pred SNS teška kampanja

Vesti -

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora SNS-a navodi za RTS da će izborna kampanja i predstojeći izbori biti teški za SNS. Dodaje da će ta stranka u izbornoj kampanji predstaviti svoje rezultate, ali da će u prvom planu biti planovi za budućnost.

Miloš Vučević je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je Srpska napredna stranka spremna za predstojeće izbore, ocenjujući da će i izborna kampanja i izbori biti vrlo teški za SNS.

"Кampanja je uvek teška ukoliko želite da pobedite, kampanja može biti laka samo za one koji ne idu da pobede ili ne očekuju da dobiju veliku podršku građana odnosno da preuzmu još veću odgovornost za – državu, gradove i opštine. Tako da stranka koja se sprema da izađe odgovorno pred građane i traži njihovu podršku i izađe sa programom i rezultatima za budući period mora i treba da očekuje da će kampanja biti teška", ocenjuje Vučević.

Кako kaže, činjenica da je neko danas popularniji u odnosu na druge ne znači da će se to reflektovati u formiranju vlasti posle izbora.

"Ako se desi da Srpska napredna stranka nema većinu nemam dilemu da će doći do objedinjavanja ostalih političkih subjekata protiv SNS-a. Ako Srpska napredna stranka želi da ostvari dobar rezultat, pre svega da zadrži otvoren kontakt sa građanima mora da se spremi za izuzetno tešku i složenu kampanju koja će biti dugačka, trajaće sigurno preko 50 dana", objašnjava Vučević.

foto: RTS Printscreen

Dodao je da SNS želi da pokaže da se menja i da je kao politička organizacija spremna da preuzme odgovornost, kao i da je svesna obaveza koje ima kao stranka sa najvećom podrškom građana.

"Želimo da budemo još agilniji u našem radu, da one koji se nisu dobro pokazali promenimo i damo šansu mladim ljudima", navodi Vučević.

Govoreći o smanjenju cenzusa sa pet na tri odsto navodi da to omogućava listama koje ranije ne bi prešle cenzus da uđu u parlament.

"Srpska napredna stranka će time izgubiti na broju mandata ali ovo je jasan pokazatelj da SNS želi da ima što bolju atmosveru u društvu i da imamo što bolju zastupljenost svih političkih partija koje učestvuju na izborima u parlamentu. Da to preslikavanje izborne volje odnosno glasanja bude zastupljeno ili što zastupljenije u parlamentu i da vratimo dijalog u parlament a ne na trgove i ulice gde im nije mesto", poručio je Vučević.

Kurir.rs/RTS/Foto: Printscreen RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track