Najnovije vesti

VLADIKA ATANASIJE ZA KURIR O ZAHTEVU DA SPC DOKAŽE VLASNIŠTVO NAD MANASTIRIMA: Ovo je poslednji trzaj odlazeće crnogorske vlasti!
Foto: Marina Lopičić

OŠTAR ODGOVOR

VLADIKA ATANASIJE ZA KURIR O ZAHTEVU DA SPC DOKAŽE VLASNIŠTVO NAD MANASTIRIMA: Ovo je poslednji trzaj odlazeće crnogorske vlasti!

Vesti

Iako je u Crnoj Gori došlo do smene vlasti, što je značilo i obaranje spornog Zakona o slobodi veroispovesti, Dragan Kovačević, direktor Uprave za nekretnine, nastavio je da insistira da verske zajednice u toj zemlji moraju da dokažu da su objekti u njihovom vlasništvu. Vladika milešvski Atanasije Rakita kaže na to da neki činovnici očito nisu obavešteni da su se desili izbori, kao i da su ovo poslednji trzaji odlazeće garniture funkcionera.
 

Dragan Kovačević je rekao (u intervjuu podgovoričkim Dnevnim novinama), da je Uprava, na čijem je čelu, a zu skladu sa Zakonom o slobodi veroispovesti, imala rok od godinu dana da prikupi sve podatke za sve verske zajednice. - Što se tiče verskih objekata mi pozivamo sva pravna i fizička lica i predstavnike svih verskih zajednica da pristupe komisijama i da dokažu da je taj verski objekat njihov - naveo je Kovačević.

Ove vesti nisu uznemirile crkvene velikodostojnike - vladika milševski Atanasije Rakita, kaže u razgovoru za Kurir, da "izgleda da neki činovnici u Crnoj Gori nisu svjesni da su se desili izbori i da je na tim izborima poražen tzv. Zakon o slobi vjeroispovesti".  

- Slijedeći jevanđelski pincip, Crkva je uijvek imala i uvijek će imati pravi odgovor na svaku nedoumicu. Nama nije problem da dokažemo svaki pedalj crkvene imovine. Ovaj akt odlazeće vlasti shvatamo kao njen poslodenji trzaj u borbi koju je vodila protiv Crkve Hristove i koju je na radost cijele Crne Gore izgubila. Imamo strpljenje za beskrajne političke igre, ali i adekvatan odgovor na svaku zamku - poručio je Rakita.

Zdravko Krivokapić, kandidat za mandatara crnogorske vlade, rekao je da je problem oko Zakona o slobodi veroispovesti rešen. - Mi smo taj problem, a tiče se Zakona o slobodi veroispovesti, rešili 30. avgusta i zvanično, nezvanično mesecima ranije, mirnim i dostojanstvenim protestima protiv pravnog nasilja - objavio je Krivokapić na Fejsbuku.

K. B.  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...