PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 17. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

RAČUNAJTE NA PRIJATELJSKU SRBIJU: Vučić na Tviteru poslao reči podrške Makronu i narodu Francuske (TVIT)

Podrška predsedniku Makronu (@EmmanuelMacron) i narodu Francuske da se snažna francuska država uspešno suprotstavi opasnosti koju nosi terorizam. Računajte na prijateljsku Srbiju, jer ovaj zločin mora da navede ceo svet da bude ujedinjen u odbrani zajedničkih civilizacijskih vrednosti, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zvaničnom predsedničkom Tviter nalogu.

PREDSEDNIK SE OGLASIO NA INSTAGRAMU: Njima je čestitao praznik, danas je njihov dan, a onda se slikao i sa Gašićem (FOTO)

Sa čuvarima srpske bezbednosti i sigurnosti. Čestitam svim pripadnicima BIA njihov dan, sa željom da zauvek zapamte činjenicu da imamo samo jednu otadžbinu - Srbiju i da uvek budu na njenom braniku, napisao je predsednik Aleksandar Vučić na zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije.

KO ĆE UĆI U NEMANJINU 11, NA POMOLU VELIKE REFORME: Gojković u igri za ekologiju, ministar kulture novo lice! I DR DARIJA U TRCI

U novoj vladi najveći akcenat će biti na resoru zaštite životne sredine zbog usklađivanja regulative sa EU, a za to ministarstvo je u užem izboru i Irena Vujović. Velike reforme čekaju i kulturu.

foto: Shutterstock

SELAKOVIĆ: Otvaranje Hrama Svetog Save pre kraja godine

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je uveren da će Hram Svetog Save biti otvoren za javnost u decembru.

PROCURIO ŠOKANTAN SNIMAK: Zelenović sa saradnicima brutalno prozivao Đorđevića i otkrio podli plan kuma Dragana Đilasa

Predsednik Pokreta za Srbiju Nebojša Zelenović brutalno je danas tokom sastanka sa najbližim saradnicima isprozivao predsednika Pokreta "Oslobođenje" Mlađana Đorđevića.

BRANISLAV TIODOROVIĆ GOST USIJANJA KURIR TELEVIZIJE: U Srbiji koronom zaraženo 1,7 miliona ljudi ne SAMO 35.000 (KURIR TELEVIZIJA)

Srbije beleži skok broja obolelih od korona virusa, a situacija u regionu i šire je alarmantna. Epidemiolog Branislav Tiodorović i član kriznog štaba, za Usijanje Kurir televizije odgovara na pitanja kada ćemo steći kolektivni imunitet i kakva nas epidemiološka zima očekuje.

foto: printscreen

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: 227 novozaraženih, preminulo dvoje, više od polovine pozitivnih u Beogradu, a odmah iza je OVAJ GRAD

U poslednjih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.456 osoba, njih 227 bilo je pozitivno dok su nažalost umrla dva pacijenta.

foto: Printscreen, Shutterstock

DR GLIGIĆ DALA ŠOKANTNE ODGOVORE: Ima sličnosti između variole i korone! Majka u Nišu umrla na porođaju, onda se PROBUDILA PRIRODA

Da bismo upoznali koronavirus sa svih strana biće potrebno nekoliko godina, ali izvesno je da ga nećemo iskoreniti, rekla je dr Ana Gligić.

foto: Youtube Printscreen

AU, KAKO PATRICIJA PEVA O KOSOVU: Poslušajte Sini jarko sunce sa Kosova! Napisala Kosovo je Srbija a komentari samo pljušte! VIDEO

Ja sam Patricija i ja sam iz Zambije, izgovorila je na čistom srpskom ova mlada afrička lepotica a onda i zapevala kako je rekla srpsku pesmu "Sini jarko sunce sa Kosova".

NEMAM DRUŠTVENE MREŽE, SVE JE TO LAŽNI SVET! Nenad Jezdić za Kurir o novom filmu, koroni, spasenju i sajber društvu!

Glumac Nenad Jezdić svom bogatom opusu dodaće još jedan lik kriminalca u ostvarenju "Vikend sa ćaletom" Miroslava Momčilovića. Film stiže u bioskope 29. oktobra, a zaplet se bazira na tome da teško bolesni otac Kašika želi da provede dva dana sa svojim sinom Ognjenom, koga dugo nije video.

OVO JE ALEKSANDAR ŠARAC U KOG JE PUCANO U TRŽNOM CENTRU: Bivši PINK PANTER više puta bio na meti, Čaba Der mu greškom ubio zeta

U današnjoj sačekuši u garaži TC Ušće u glavu je upucan Aleksandar Šarac koji je već dvaputa bio na meti ubica. Prema nezvaničnim saznanjima, Aleksandar Šarac (35) je posle dva hica u glavu hitno prebačen na ranimaciju.

CRNA SUBOTA SE NASTAVLJA Pronađeno telo mladića na Zvezdari: Danima ležalo na livadi u šortsu

Telo mlađeg muškarca pronađeno je danas na livadi u Ramskoj ulici na Zvezdari u Beogradu..

NOVI NAPAD MIGRANATA U BEOGRADU: Devojku (19) četvorica tukla na stepeništu kod Brankovog mosta Četiri migranta napala su devojku K. S. (19) u Karađorđevoj ulici na stepeništu kod Brankovog mosta. Devojku su posle svađe napali nepoznati muškarci i zadali joj više udaraca i glavu i telo.

CRNA SUBOTA SE NASTAVLJA: Pronađen treći leš danas, telo žene izvučeno iz Gružanskog jezera u Kniću

Telo zasad neidentifikovane žene nađeno je u Gružanskom jezeru u Kniću kod Kragujevca oko podneva.

UŽAS KOD VRBASA: Pronađen leš muškarca, imao brojne povrede po glavi Telo muškarca D. Z. (57) pronađeno je danas oko 12.45 časova u Zmajevu kod Vrbasa.

BESKUĆNIK OSUĐEN ZBOG UBISTVA PROFESORA MATEMATIKE NA VOŽDOVCU: Danila je besomučno pretukao na smrt zbog 5.000 dinara

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Alena Metovića (38) jer je u julu 2017. godine, pijan u parku na Voždovcu, na smrt pretukao profesora matematike Danila Bogdanova (37) nakon što su se posvađali oko 5.000 dinara.

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE: Policija na jedrilici pod hrvatskom zastavom otkrila 52 skrivena kurdska migranta

Jedrilica "Marina" sa 52 kurdska migranta iz Turske zaustavljena je i pod pratnjom službenog plovila rano jutros uplovila u luku Zelenika.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Youtube prtscr / RTCG

ODLAZEĆA CRNOGORSKA VLADA NASTAVLJA OTIMAČINU IMOVINE SPC: Grad Podgorica uzeo 2.000 kvadrata crkvenog zemljišta

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić saopštio je da je Vlada Crne Gore koja funkcioniše u tehničkom mandatu dala saglasnost Glavnom gradu - Podgorici da otuđi skoro dve hiljade kvadratnih metara zemljišta koje je bilo crkveno. On je naveo da je odluka nezakonita i da će se protiv nje boriti pravnim sredstvima.

REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH U REGIONU Korona ne prestaje da bukti! U Sloveniji skoro 900 slučajeva, u BiH 711, a u Hrvatskoj 1.096

U Sloveniji je juče evidentirano skoro 900 novih slučajeva korona virusa što je do danas nezabeležen dnevni porast novozaraženih korona virusom u toj bivšoj republici SFRJ.

PRVI SNIMAK HORORA U ZAGREBU: Ovako je Bezuka napao zgradu Vlade! Policajac nije imao šanse! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nakon bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu.

FRANCUZI OTKRILI LICE ZLA: Ovo je Čečen koji je obezglavio profesora u Parizu! U Francuskoj je imao poseban status! (VIDEO)

Šef francuskog antiterorističkog Tužilaštva Žan-Fransoa Rikar izjavio je da je napadač koji je juče u Parizu odsekao profesoru glavu, rođen u Moskvi, a da je poreklom Čečen.

DRAMA U AZERBEJDŽANU: Raketiran grad Gandža, ubijeno 12 ljudi, više od 40 ranjeno! Naneta i velika materijalna šteta

Noćas, oko 1.00 posle ponoći po lokalnom vremenu, raketirana je Gandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu.

KRISTIJANE, ČEKA TE ZATVOR OD 12 GODINA: Golubović će ponovo biti iza rešetaka? Detalji isplivali u JEZIVOJ SVAĐI (VIDEO)

Opasna svađa nastala je između Kristijana Golubović i Marije i Miljane Kulić, kada je čak obezbeđenje moralo da reaguje, ali i svi zadrugari, jer se Golubović zaleteo na Mariju.

SENZACIJA U PRIMERI! Real Madrid na Santijago Bernabeu poražen od Kadiza! Jović dobio priliku sa klupe (VIDEO)

Fudbaleri Kadiza pobedili su večeras na gostujućem terenu Real Madrid sa 1:0, u utakmici šestog kola španskog prvenstva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track