PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za subotu 31. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ IZ PODGORICE: Amfilohije je razumeo sa kakvim se mukama suočavam, ne mešam se u formiranje vlade u Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je došao u Podgoricu, na sahranu mitropolita Amfilohija, jer je želeo da pokaže poštovanje prema takvom, značajnom za narod, čoveku, kao i koliko mu je žao što se njegova smrt dogodila u istorijskom trenutku u kome bi, kako je rekao, znanje i mudrost mitropolita bila potrebna.

foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ U PODGORICI: Moja je obaveza da dođem na sahranu Amfilohija, Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Podgorice. Vučić je u Crnu Goru otputovao danas, kako bi sutra prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija.

AMFILOHIJE OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO: Evo kome je namenjeno! Rekao da će za SVETOG LUKU biti na Cetinju, MI NISMO RAZUMELI

Dobrotvor Srpske pravoslavne crkve Miodrag Daka Davidović iz Nikšića skrhan velikim bolom poklonio se senima mitropolita Amfilohija.On kaže da je vladika ostavio oproštajno pismo koje će blagovremeno otvoriti mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić.

PODGORICA NA KOLENIMA PRED AMFILOHIJEM: Naučio ih je da ustanu i isprave se! Danas su klekli pred ocem i učiteljem! (VIDEO) Podgoričke ulice kojima je prošao automobil sa upokojenim mitropolitom Amfilohijem ne pamte ovakve scene. Okupljeni narod, koji je u špaliru stajao kako bi dočekao voljenog vladiku.

KO JE AMFILOHIJEV NASLEDNIK: Mnogi vide NJEGA, a bio je prvi UHAPŠENI srpski vladika u ovom veku

Episkop budljimljansko-nikšićki Joanikije postavljen je za administratora Mitropolije crnogorsko primorske. Njega je za administratora postavio Sinod Srpske pravoslavne crkve.

foto: Printscreen/Instagram

VUČIĆ U ZAGORIČU: Predsednik proveo prijatno veče sa liderima Srba u Crnoj Gori (FOTO) Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras lidere Demokratskog fronta u Podgorici. Vučić je danas otputovao u Crnu Goru da bi sutra prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija.

MILORAD DODIK ZA USIJANJE: Bosna i Hercegovina je pogrešna zemlja i neuspešni eksperiment (KURIR TELEVIZIJA)

Milorad Dodik, član predsedništva BiH, specijalni je gost večerašnje emisije Usijanje u kojoj se govori o Dejtonskom sporazumu, situaciji u Bosni i Hercegovini i budućnosti Republike Srpske.

foto: Kurir Televizija Printscreen

VUČIĆ SE OGLASIO IZ AVIONA: Na putu za Crnu Goru, predsednik Srbije otputovao za Podgoricu (FOTO)

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić otputovao je u Podgoricu, gde će prisustvovati sahrani mitroplita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

PRŠTALO NA 1. SASTANKU ZORANE I DIREKTORA JP: Želim da vam poručim da to kako se radilo dosad, više neće moći! BAJATOVIĆ UDALJEN

Potpredsednica Vlade i ministarka energetike prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, "zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

DANAS SU KORONA BROJKE ALARMANTNE: Približavamo se cifri od 2.000?! Preminulo šestoro BEOGRAD NAJZARAŽENIJI

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.817 novih slučajeva korona virusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru je 51 pacijent.

DRAMATIČNO UPOZORENJE PROFESORA MEDICINE: Srbiji preti hrvatski i slovenački scenario, RAZLIKA JE U 10 DANA!

Šef katedre za imunologiju medicinskog fakulteta Dušan Popadić ocenio je da je Srbija, u pogledu povećanja broja zaraženih, na istom putu kao i Slovenija i Hrvatska, ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali mera.

foto: Youtube Printscreen

ENTONI GODFRI GODINU DANA KAO AMBASADOR AMERIKE U BEOGRADU: Srbijo, hvala ti na svemu! Zaljubio sam se u ljude i kulturu (VIDEO) Prošlo je godinu dana otkako je Entoni Godfri počeo misiju u Srbiji. Američki ambasador u Beogradu sumirao je prvu godinu na funkciju u našoj zemlji. Snimio je video u kome je, NA SRPSKOM JEZIKU, izneo utiske.

MINISTAR RUŽIĆ IMA PORUKU ZA RODITELJE ŠKOLARACA: Zasad bez prelaska na onlajn, pratimo situaciju!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas da za sada nema razloga da se s kombinovane pređe na onlajn nastavu, navodeći da će se pratiti situacija sa epidemijom korona virusa i da će se u dogovoru sa Kriznim štabom donositi odluke.

foto: Printscreen

SUPERSONIK ANA: Ovo je prva žena u srpskoj vojsci koja će leteti na orlu, dok je kod kuće čeka dvoje male dece

Vojska bi uskoro trebalo da dobije prvu ženu koja će upravljati avionom tipa "orao". Ana Perišić, jedna od malobrojnih žena vojnih pilota u Srbiji i prva koja u 241. lovačko-bomarderskoj avijacijskoj eskadrili preuzima komande "orla".

JEZIVA NESREĆA KOD SOMBORA: Mladić od samo 18 godina poginuo na mestu, autom sleteo s puta i udario u drvo

Mladić od 18 godina poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći na putu Apatin-Sombor, javljaju mediji.

UHAPŠEN LEKAR KC VOJVODINE: Osumnjičen da je uzeo 4.200 evra za 3 operacije! Pod sumnjom i policajac

Policija je uhapsila lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I.E. (44), zbog sumnje da primio mito za operacije mimo liste čekanja, i Ž.S. (60), osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju, saopštio je danas MUP.

UHAPŠEN PROGONITELJ IZ VRANJA: Skidao slike sa Fejsbuka i stavljao na erotski sajt Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je policija u Vranju uhapsila N.T. (31) iz Vranja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje na štetu nekoliko osoba ženskog pola.

INCIDENT U NELEGALNOJ KAFANI NA VRAČARU: Vlasnica i gost napali komunalne milicajce kad su došli u kontrolu

Vlasnica kafane i gost napali komunalne milicajce na zadatku! Pocepali im zapisnik i pokušali da ih izguraju napolje.

KRVAVI OBRAČUN U BEOGRADU: Izboden muškarac (46) u Ripnju, policija traga za napadačem

Večeras oko 19.25 časova u Ripnju, Miroslav P. (37) je nakon svađe izbo nožem po licu Vladana P. (46).

foto: Printscreen/Instagram

SVI SE PITAJU KO JE ĆALETOV SIN, DEČKO KOJI JE SLUPAO ZLATNU PANAMERU U NBG: Uz video slupanog poršea ima i poruku punu optimizma!

Društvene mreže juče su zapalile fotografije i snimci slupanog zlatnog "poršea panamere" koji je Novobeograđanima dobro poznat i od ranije, ali samo onako sa ulice i u prolazu.

MIA (4) OPERISANA U ISTANBULU: Zahvat na kičmi trajao 9 sati, sve je prošlo savršeno, a princezi iz Paraćina ponovo treba pomoć

Mia Žikić (4) iz Paraćina, koja zbog teške devijacije kičme ne može da sedi i hoda, operisana je na klinici u Istanbulu, gde joj je ugrađena šipka koja će omogućiti ispravljanje kičmenog stuba.

foto: Bud human

POČINJE IZGRADNJA FONTANE NA CVETNOM TRGU Vesić: Nalaziće se na betonskom delu, neće biti ugroženo drveće, a to je NAJVAŽNIJE

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su počeli pripremni radovi za izgradnju fontane na platou kod Cvetnog trga i da će ona biti završena do kraja februara u zavisnosti od vremenskih uslova.

EVROPOM HARA NOVI SOJ KORONA VIRUSA: Brzo se proširio tokom leta, a evo odakle je potekao! Čini većinu novih slučajeva (VIDEO)

Soj korona virusa, koji je potekao od španskih poljoprivrednih radnika, brzo se od leta proširio širom Evrope, a sada čini većinu novih slučajeva kovida 19 u nekoliko zemalja. U Velikoj Britaniji, na primer, čini čak 80 odsto novih slučajeva zaraze, piše „Fajnenšel tajms“.

GRUPA MLADIH TURAKA UPALA U CRKVU U BEČU, PA SE IŽIVLJAVALI: Šutirali su sve i uvikivali Alahu akbar, sveštenik pozvao policiju

Nakon što je u Francuskoj došlo do islamističkog motivisanog ubistva u jednoj katoličkoj crkvi, u Beču je grupa mladih poreklom iz Turske upala u jednu crkvu gde se iživljavala.

NOVI NAPAD! UPUCAN PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK U LIONU: Napadač uhapšen! Pucao u stomak grčkom svešteniku dok je zatvarao crkvu! (VIDEO)

U Lionu u Francuskoj upucan je pravoslavni sveštenik u blizini grčke crkve Napadač je pobegao sa mesta zločina, ali je posle nekoliko sati uhapšen, prenose lokalni mediji.

foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

OTAC LUKE JOVIĆA POSLE SKANDALA U REALU: Zabranili nam da dajemo izjave! Ali neko od gore vidi sve, doći će i naših 5 minuta! Luka Jović opet je na udaru španskih medija! Pre nekoliko dana pravu buru u španskim medijima izazvao je snimak na kojem Benzema govori saigračima šta treba da rade na terenu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja