Najnovije vesti

PRŠTALO NA 1. SASTANKU ZORANE I DIREKTORA JP: Želim da vam poručim da to kako se radilo dosad, više neće moći! BAJATOVIĆ UDALJEN
Foto: Facebook Printscreen

preuzela novo ministarstvo

PRŠTALO NA 1. SASTANKU ZORANE I DIREKTORA JP: Želim da vam poručim da to kako se radilo dosad, više neće moći! BAJATOVIĆ UDALJEN

Politika

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka energetike prof. dr Zorana Mihajlović održala je danas sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, "zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

U saopštenju nije navedno šta je Bajatoviću konkretno zamereno.

Jedno naspram drugog: Zorana i Bajatović
Jedno naspram drugog: Zorana i Bajatovićfoto: Facebook Printscreen, Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je na sastanku predstavila svoj tim u ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Mihajlovićeva je rekla da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, jer ističe da je ovo strateški važan sektor za državu.

"Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. Elektromreža Srbije je dobar primer kako može da se radi, poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je, kaže se u saopštenju, da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS EPS Distribucija Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin, navedeno je u saopštenju. Kako je navedeno, direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku, zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...