PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 16. april. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

NAPRED TORLAK, NAPRED SRBIJA! Vučić i Brnabić imali važan sastanak, kreće proizvodnja četvorolovalentne vakcine za grip (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

RUSIJA UZ SRBIJU: Razgovori o tzv. velikoj Albaniji su provokacija, NATO pokrovitelji Prištine da to zaustave!

Razgovori o "velikoj Albaniji" su provokativni i Moskva poziva pokrovitelje Prištine iz NATO da zaustave takva raspoloženja, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

VUČIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE DATO MEŠTANIMA RUDNE GLAVE! Počela izgradnja fabrike u centru sela VEĆ RASPISAN I KONKURS ZA RADNICE Za žitelje sela Rudna Glava reklo bi se da dolaze bolji dani. Najave predsednika Aleksandra Vučića, prilikom nedavnog boravka u tom selu koje je odabrao za primanje vakcine, da će država pokušati da dovede potencijalne investitore, kako bi se taj deo Istočne Srbije oživeo, počele su da se obistinjuju.

NOVI UDAR NA NAŠU ZEMLJU: Haški sudija traži da se Srbija prijavi Savetu bezbednosti UN zbog Radete i Jojića

Postupajući sudija Mehanizma za krivične sudove u Hagu u predmetu protiv dvoje srpskih radikala Vjerice Radete i Petra Jojića zatražio je od predsednika Mehanizma da obavesti Savet bezbednosti UN da Srbija nije ispunila svoje obaveze prema tom sudu, jer nije uhapsila i izručila Jojića i Radetu.

OTKRIVAMO KOJI JE TELEFON NAĐEN KOD SARADNIKA VELJE NEVOLJE: Miljkoviću doturili najmanji mobilni sa posebnom glasovnom opcijom

Mobilni telefon pronađen u ćeliji Marka Miljkovića, koji je zajedno sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, uhapšen 4. februara, kako se sumnja, on je koristio kako bi svojim ljudima koji nisu uhapšeni u velikoj akciji, ali i konkurenciji, poslao poruku da, iako su iza rešetaka, oni su i dalje "u poslu".

BURAN DAN U SUDNICI ZBOG MARJANOVIĆA, VEŠTAK TVRDI: Zoran isključio mobilni na 26 minuta! Odbrana: Veštak izigrava Šerloka Holmsa!

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović. Suđenje se nastavilo saslušanjem sudskih veštaka.

PREMINULA ORGANIZATORKA POZNATOG TV SERIJALA: Podlegla povredama posle stravične nesreće

Organizatorka serijala „Kuća od srca“ koja je, zajedno sa vozačem, povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 11 časova u selu Lađevci, nadomak Kraljeva, uprkos naporima lekara da joj spasu život preminula je.

covid19 presek
foto: printscreen/covid19.rs, Shutterstock

NAJNOVIJI KORONA PODACI: Novozaraženih 2.846, preminulo 39 obolelih DATO 3.041.740 DOZA VAKCINA

U Srbiji su u prethodna 24 sata na korona virus testirana 14.193 građana od kojih je 2.846 novozaraženo.

DA LI ĆE NAM BITI POTREBNA I TREĆA DOZA Svaki čovek različito reaguje na vakcine DR DARKO NOŽIĆ I DR SNEŽANA BAŠIĆ U USIJANJU DANA

Direktor kompanije Fajzer rekao je da će najverovatnije biti potrebna treća doza vakcine protiv koronavirsa i to 6 do 12 meseci od vakcinacije. Da li ćemo se zbog mutiranja virusa vakcinisati svake godine?

Darko Nožić, Snežana Bašić, Usijanje dana
foto: Kurir

NOVINAR DAŠKO PRETUČEN ŠIPKOM U NOVOM SADU: Osude mučkog napada stižu sa svih strana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na radio novinara Daška Milinovića koji se dogodio u tom gradu i naglasio da tako nešto ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji.

BANE VIDAKOVIĆ IZBEGAO ROBIJU: Poznati glumac osuđen na novčanu kaznu zbog posedovanja droge, evo koliko mora da plati (VIDEO)

Viši sud u Beogradu osudio je danas glumca Branislava Vidakovića na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nedozvoljenog držanja heroina, a njegovog prijatelja Iliju Markovića na godinu i po dana zatvora zbog preprodaje narkotika.

VIŠI SUD POTVRDIO PRESUDU: Stilista Srđan Šveljo osuđen na 2 godine zatvora zbog napastvovanja maloletnika

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je modni dizajner, stilista, di-džej i fotograf Srđan Šveljo (52) osuđen na dve godine zatvora.

Angela Merkel
foto: EPA/Omer Messinger

VAKCINISANA ANGELA MERKEL: Primila prvu dozu AstraZeneke!

Nemacka kancelarka Angela Merkel primila je svoju prvu dozu vakcine AstraZeneka protiv kovida-19-

KURC SLAO POLJUPCE SEKRETARU, U TELEFONU OTKRIVENE VEOMA EKSPLICITNE FOTKE Kancelar tone u aferu iz koje ne može lako da se iščupa "SMS afera" ne prestaje da trese Austriju. Naime, mediji su došli do velikog broja poruka koje je kancelar Sebastijan Kurc navodno razmenjivao sa bivšim sekretarom u ministarstvu finansija Tomasom Šmidom što je podstaklo brojne spekulacije o njihovom međusobnom odnosu.

NOVI ŠOK U MONTE KARLU! Posle Đokovića i Nadal ELIMINISAN: Španac odigrao jedan od najlošijih mečeva u karijeri

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se danas u polufinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Španaca Rafaela Nadala posle tri seta 6:2, 4:6, 6:2.Rubljov, osmi teniser sveta je slavio nakon dva sata i 33 minuta igre.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track