NOVINAR DAŠKO DO DETALJA O NAPADU NA NJEGA: Znam ko me je i zašto tukao, bio sam spreman na to
Foto: Beta/Dragan Gojić

JEDAN POČINILAC UHAPŠEN

NOVINAR DAŠKO DO DETALJA O NAPADU NA NJEGA: Znam ko me je i zašto tukao, bio sam spreman na to

Društvo -

Radijski voditelj Daško Milinović kaže za Tanjug da nema sumnje da su ga rano jutros presreli i palicama tukli "mladi fašisti" i to zbog njegovog višegodišnjeg antifaštičkog aktivizma.

Milinković, koji je novinar i deo radijskog dvojca "Daško i Mlađa", napadnut je rano jutros u Ulici Vojvode Knićanina u Novom Sadu dok je išao na posao, a nešto kasnije policija je uhapsila jednog od napadača, dok se za drugim traga.

On kaže da nije zadobio teške povrede i dodaje da su ga dvojica napadača pratila nekoliko dana unazad.

Smatra da je to u neku ruku bila srećna okolnost, jer je, kažže, mogao da nasluti šta će se desiti kada je primetio da mu se približavaju.

"Napadnut sam zbog mog javnog angažmana. Ovo je klašičan primer napada fašista na antifašiste. S obzirom na to da su me i ranije pratili, uspeo sam da predupredim njihov napad i da se dobro zaštitim", naveo je Milinović i dodao da je najviše udaraca primio u predelu nadlaktice.

On navodi ida su ga dva mlada napadača starosti između 20 i 25 godina napala šipkama i da su mu u oči poprskali biber sprej, kao i da je imao sreće, jer napadači nisu bili verzirani u to što rade.

Iako je krvario, Milinović je otišao na posao, a lekarima se javio na sugestiju slušalaca njegove emisije i kolega.

"Bio sam u policiji, razgovarao sam i sa načelnikom novosadske policije, kao i sa tužiocem i imam osećaj da će policija brzo pronaći napadače", naveo je Milinović uz poruku da oni koji su ga napali, zapravo nisu uspeli u svojoj nameri, pošto, kako kaže, kod njega nema nikakvog straha.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track