MUZIKA I VINO ODUVEK IDU ZAJEDNO: Makedonska violinistkinja Marija Janchuleska otkriva zašto je tamjanika jedno od najlepših vina
Foto: Privatna Arhiva

MUZIKA I VINO ODUVEK IDU ZAJEDNO: Makedonska violinistkinja Marija Janchuleska otkriva zašto je tamjanika jedno od najlepših vina

Vesti -

Violinistkinja Marija Janchuleska iz Makedonije, član je kamernog orkestra Camerata Balcanica sa kojim je već više puta kao gost ArtLink festivala nastupala u Srbiji i regionu.

Šta za vas kao mladog i perspektivnog umenika znače nastupi sa kolegama iz regiona?

  • Koncerti sa Cameratom Balcanicom su prilika da se sretnemo i razmenimo iskustva, ali i mogućnost da se nastupa sa izuzetnim muzičkim umetnicima kakvi su Fedor Rudin, Jan Fogler, Ištvan Varda, zatim sa Kameratom Janaček, Pavelom Doležalom, Anom Tifu i drugima.

Neki od festivala su imali za temu muziku i vino?

  • Da, to je spoj koji volim, muzika i vino su oduvek išli jedno uz drugo, a za moj ukus najbolje vino je tamjanika Bovin, dakle iz našeg regiona.

Zbog čega?

  • Tamjanika ima vrlo privlačnu mirisnu notu i asocira na brojne voćne note. Ukus tamjanike dugo traje nosi u sebi balans mirisnih nota zove i jabuke.

Sve ljubitelje vina od 1. do 4. septembra u Beogradu očekuje Prvi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana”, koji će na jedinstveni način ukrstiti vinske puteve Balkana i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu, a biće organizovan pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan”. Za više informacija posetite sajt.

Foto: privatna arhiva

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track