KAKVA JE SITUACIJA SA NIŠKIM TURISTIMA U GRČKOJ? Đorđević: Polako se nevreme približava i nama, ali IZBEGLI SMO NAJGORE!
Foto: Kurir tv

kurir tv

KAKVA JE SITUACIJA SA NIŠKIM TURISTIMA U GRČKOJ? Đorđević: Polako se nevreme približava i nama, ali IZBEGLI SMO NAJGORE!

Vesti -

Grčka je i dalje pod blokadom zbog oluje. Vetar i veliki talasi su onemogućili funkcionisanje trajekta juče na Tasosu, zbog čega je veliki broj srpskih turista bio zarobljen na tom ostrvu. Među njima su bile i Nišlije. Kakva je situacija s niškim turistima, saznala je Milena Antić u razgovoru sa Zoricom Đorđević, vlasnicom turističke agencije.

Zorica Đorđević
foto: Kurir tv

Ona je izjavila:

- Danas je nekako bolja u odnosu na prethodne dane, kada smo svi bili zatečeni nevremenom, ali to je nešto što mi ne možemo da promenimo. Juče su nam krenuli prvi trajekti iz Tasosa, oni koji su bili zarobljeni na Tasosu napokon se srećno vraćaju kući - rekla je Đorđević.

Zatim je dodala informaciju o obimnim padavinama u Grčkoj:

- Rekli su nam da je negde zaista palo kiše koliko inače padne za celu godinu, to je informacija koja nam dolazi iz Grčke - kazala je.

01:11

Kakva je situacija sa niškim turistima?

Istakla je da su turisti koji su organizovano putovali iz Niša autobusima prošli bez problema:

- Ono što je važno jeste da su turisti koji su organizovano krenuli iz Niša autobuskim prevozom prošli bez problema. Tako je, izvinjavam se, nevreme se polako približava i nama, ali mi ćemo ovde biti sigurni, nadam se. Znači, organizovane grupe koje se tiču Tasosa nisu imale problema - rekla je Đorđević.

Zatim je objasnila kako su organizovali putovanja i kako su uspeli da izbegnu najgore vremenske uslove:

- Imali smo sreće da je naša organizacija takva da su nam termini bili između ovih problematičnih dana. Tako da nismo imali nijednu situaciju u kojoj je autobus bio zaglavljen ili da nismo imali gde smestiti putnike. To su uglavnom bili individualci koji su organizovali putovanje sami ili se pridružili već formiranim grupama - rekla je.

Takođe je istakla značaj saradnje između turističkih agencija kako bi se koordinisali termini putovanja.

- Dogovor među turističkim agencijama bio je da se prate termini i mesta, tako da nije moguće da svi autobusi idu na Tasos svakog petka, utorka ili četvrtka, već se usklađuju. Naši autobusi su krenuli oko 30. avgusta i 1. septembra, i sada se vraćaju subotom i nedeljom, smenjujući se. Tako da ćemo zaobići najgore vreme - istakla je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:20

CIKLON IZ GRČKE PREBACIĆE SE NA OVO PODNEBLJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track