Subotica: Gradonačelnik Bakić primio evropsku vicešampionku u boksu Kristinu Nađ Varga
Foto: Grad Subotica

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio evropsku vicešampionku u boksu Kristinu Nađ Varga

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa evropskom vicešampionkom u boksu Kristinom Nađ Varga, njenim trenerom Sašom Grdeljević i najperspektivnijim mladim bokserkama kluba “Ultimate fighter – Spartak”, Melindom Utaši i Anjom Salata. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio da je grad Suboticu kroz istoriju svoga postojanja dosta puta menjao svoj naziv ali jedno ime Subotica nikada nije menjala a to je - grad sporta.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

“Pored tog epiteta ponosni smo što nikada nismo pravili nikakve podele u oblasti sporta, jer nema bitnijih ili manje bitnih sportova, ne postoje podele na muški i ženski sport niti mlađe ili seniorske kategorije. Uvažavamo i rekreativce, veterane,znači poklanjamo pažnju svima koji se bave sportom, a naročito onima koji postižu izvanredne rezultate i rade promociju grada Subotice i države Srbije”, istakao je Stevan Bakić.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

On je naglasio da mu je izuzetna čast što je danas organizovao prijem za vicešampionku Evrope u ženskoj seniorskoj konkurenciji na nedavno završenom prvenstvu u Beogradu, Subotičanku Kristinu Nađ Vargu.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Što se mene lično tiče njena srebrna medalja je zlatnoga sjaja. Kristina je na svom putu pobedila mnoge favorite, ona je u finalu za nijansu izgubila od Ruskinje Julije Čumgalakove koja je iskusan borac, osvajač, evropskog i svetskog zlata. Ona je za nijansu bila bolja od naše Kristine i ovom prilikom još jedanput sve čestitke Kristini na fantastičnom uspehu, pogotovo što joj je tek 21 godina i što je ovo bio njen debi“, rekao je Stevan Bakić.

On je naglasio da je fasciniran činjenicom da je na jednom evropskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji Kristina Nađ Varga debitovala, osvojila srebrnu medalju i postala vicešampionka Evrope.

„Rekao sam i prilikom razgovora da sam fasciniran, pogotovo kada su mi objasnili kako je teško izgubila. Inače nedavno na jednom izuzetno teškom takmičenju u Rusiji ona je uzela zlato gde je pobedila sve Ruskinje koje su joj izašle u ring, kao jednu priznatu velesilu u boksu, zato to i apostrofiram. Znači sa nama je jedna buduća zvezda boksa“, naglasio je Stevan Bakić.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Stevan Bakić prati sve sportove i kao bivši sportista konstatovao je da je boks jedno vreme bio u padu.

„Prethodnih godina boks doživljava svoje vaskrsnuće u Srbiji i taj posao izuzetno dobro radi moj veliki prijatelj predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin“, smatra Stevan Bakić.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Inače Kristina Nađ Varga je član borilačkog kluba „Ultimate fighter-Spartak“ koji, po rečima Stevana Bakića, ima ozbiljnu tradiciju, osnovan je 2001, godine i sa velikim uspehom ga vodi Saša Grdeljević.

„Lično ga poznajem, znam koliko je posvećen, uporan i znam koliko je energije, truda pa čak i finansija uložio da bi danas njegovi takmičari pravili ovakve uspehe“, rekao je Stevan Bakić.

On je ovom prilikom predstavio još dve današnje gošće Melindu Utaši i Anju Salatu. Melinda Utaši je prvakinje Srbije, pionirska, kadetska i juniorska, reprezentativka je Srbije, osvojila je međunarodni Kup nacija, a zablistala je i na Svetskom kupu u disciplini sanda gde je osvojila prvo mesto. Sa nama je i Anja Salata, takođe prvakinja Srbije, pobednica Kupa nacija, dok je na Svetskom kupu u sandi bila druga, ali je ponela priznanje kao najbolja tehničarka.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Ovde ne smemo da zaboravimo ni Jasminu Nađ koja je osvojila mnogo medalja na međunarodnim takmičenjima koja je dala ogroman doprinos i pomogla u pripremama mladih takmičarki. Jasminu Nađ pogotovo moram da pohvalim, jer je i član kolektiva lokalne samouprave i izuzetno je voljena i priznata od svojih kolega kao dobar čovek i saradnik“, napomenuo je Stevan Bakić.

Uz želje Saši Grdeljeviću da njegov Klub i takmičari nižu nove uspehe Stevan Bakić je podsetio da se radi o Klubu koji broji oko sto članova dok njih 15 konstantno učestvuje na takmičenjima.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Ovaj Klub uvek može da računa na podršku lokalne samouprave koja će im biti vetar u leđa za dalje uspehe u svim vrstama borilačkih sportova gde budu nastupali na ponos grada Subotice i države Srbije“, podvukao je Stevan Bakić.

Saša Gradeljević se zahvalio na prijemu i izrazio očekivanja za dalje dobre rezultate i uspehe takmičara Kluba čiji je trener.

Subotica, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

I Kristina Nađ Varga zahvalila se svima na lepim rečima, svom treneru i celom klubu kao i prijateljima i Bokserskom savezu koji su joj omogućili da nastupi na Evropskom prvenstvu gde je osvojila srebrnu medalju i donela je u Suboticu.

1 / 12 Foto: Grad Subotica

„Ponosna sam na sebe i ceo tim koji stoji iza mene. Ovo je moja prva medalja, utisci mi se još nisu slegli ali obećavam da je ovo tek početak i da moja karijera tek počinje, kao i da ću doneti još medalja sa ovakvih takmičenja“, rekla je Kristina Nađ Varga.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track