BEOGRAD: NBS za vikend otvara vrata za građane!

Dan evropske baštine

BEOGRAD: NBS za vikend otvara vrata za građane!

Beograd -
Poseta zgradi NBS-a u Ulici kralja Petra 12, kako je najavljeno biće moguća u grupama do 50 posetilaca u terminima od 10.30, 12.30 i 14.30, a obavezno je prijavljivanje

BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da će 28. i 29. septembra, povodom obeležvanja "Dana evropske baštine", ponuditi građanima obilazak svoje zgrade u Ulici kralja Petra 12.

Kako je objavljeno na sajtu (www.nbs.rs), tokom vikenda posetioci će imati priliku da vide svečani hol i svečanu salu i da se, uz stručnu pomoć zaposlenih, upoznaju sa istorijatom i enterijerom tog zdanja, koje se ubraja u jednu od najlepših građevina nastalih u Beogradu u 19. veku.

Dodaje se da će u izložbenom prostoru posetioci moći da pogledaju stalnu postavku "Novac na tlu Srbije, biće prikazan i kratak film o Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca u Topčideru, a na kraju obilaska posetioce čeka poklon - novčanica sa sopstvenim likom. Istovremeno, u zgradi NBS-a na Slaviji, Nemanjina 17, građani će moći da pogledaju izložbu "Srpski novac od XIII do XXI veka", koja je prošle godine gostovala u zgradi diplomatske Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu.

Poseta zgradi NBS-a u Ulici kralja Petra 12, kako je najavljeno biće moguća u grupama do 50 posetilaca u terminima od 10.30, 12.30 i 14.30, a obavezno je prijavljivanje, s brojem ličnog dokumenta, na broj telefona 3027-204 ili na imejl: izlozba@nbs.rs. U zgradi u Nemanjinoj 17, nisu predviđene grupne posete i ona će biti otvorena za individualne posetioce od 10.00 do 16.00, uz obavezan lični dokument. Ulaz je slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track