VANDALIZAM U BEOGRADU: Vozači GSP postali glineni golubovi!

Brutalni napadi se nastavljaju

VANDALIZAM U BEOGRADU: Vozači GSP postali glineni golubovi!

Beograd -
Sa poslednja dva incidenta, broj napada na vozače od početka godine popeo se na 42, što je samo dva manje nego cele prošle godine

BEOGRAD - Serija brutalnih napada na kontrolore i vozače GSP-a se nastavlja. Posle zverskog napada na vozača dvadesetpetice, u subotu ujutro žrtva trojice huligana bila je i Suzana Smolović (51), vozač tramvaja na liniji 5, koja je batine dobila pokušavajući da spase putnika od napada.

Odjednom su se obrušili na mene. Osetila sam stravičan udarac i izgubila svest. Pala sam između sedišta i komandne table. Posle sam čula da su me šutirali - prepričava incident Slavica.

Kaže da je reagovala kada je videla da trojica vandala rukama i šipkama biju mladića, za koga se kasnije ustanovilo da ima 16 godina, nakon čega su se ustremili na nju.

- Prvo sam čula galamu i udaranje, a tek onda sam videla da nekoliko njih udaraju jednog dečka. Tada sam otvorila sva vrata, nadajući se da će oni pobeći, ali su nastavili svoj huliganski čin. Zamolila sam ih da izađu i rekla da ću pozvati policiju i tada su me napali - kaže Smolovićeva i napominje da posle napada ima jake glavobolje.

Incident se dogodio u subotu u 5.10 sati na okretnici tramvaja na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice. I pretučeni mladić i vozač tramvaja zbrinuti su u Urgentnom centru i srećom nisu teže povređeni.

Istog dana uveče napadnut je i vozač dvojke S. D. kod Bajlonijeve pijace. Njega je pesnicama napao putnik koga je vozač upozorio da ne pravi nered u tramvaju. Vozač je zadobio povrede leđa i vrtoglavicu. Ovaj napadač je uhapšen, dok policija još traga za napadačima na Slavicu Smolović.

Sa poslednja dva incidenta, broj napada na vozače od početka godine popeo se na 42, što je samo dva manje nego cele prošle godine.

- Napadi su postali sve učestaliji i brutalniji. Postalo je upadljivo da se tuče među putnicima i napadi na vozače najčešće dešavaju u subotu ujutru. Očigledno je da se ti napadači vraćaju iz noćnog provoda u alkoholisanom stanju i puni agresije - kažu u GSP-u.

Vozači u opasnim situacijama mogu jedino da pritisnu panik-taster i sačekaju intervenciju policije i hitne pomoći, jer ne smeju da ustaju sa svog sedišta ili da otvaraju vrata. Petorica na jednog

Vozač autobusa na liniji 25 Dušan Barac teško je povređen u četvrtak kada su ga za volanom napala petorica mladića u Golsvordijevoj ulici. Vozač je zadobio povrede glave i potres mozga. Policija je odmah posle incidenata uhapsila dvojicu osumnjičenih, dok se za trojicom još traga.

Napadi na vozače GSP

Godina broj napada2013- 42

2012- 44

2011- 37

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja