NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Čišćenje snega u Beogradu je bitnije od izborne kampanje!
Foto: Tanjug

Promena vlasti u Beogradu

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Čišćenje snega u Beogradu je bitnije od izborne kampanje!

Beograd -
Ulazimo polako u zimu i valjda je važnije da čistimo sneg, a ne da obilazimo građane u kampanji, rekao je Stefanović i da je Đilas smenjen jer je Beograd prezadužen

BEOGRAD - Kada 24. oktobra istekne rok za izbor novog rukovodstva, moraćemo da uvedemo privremenu upravu, a potom ćemo doneti odluku kada ćemo raspisati vanredne izbore, najavio je predsednik Skupštine Srbije i prvi čovek beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović.

Ne mogu da raspišem izbore pre nego što budu uvedene privremene mere, a one su uvode kada se ustanovi da ne postoji vladajuća većina, rekao je Stefanović, uveren je da će njegova stranka pobediti Demokratsku stranku.

O tome koliko će privremena uprava trajati naprednjaci, kako kaže, još nisu razgovarali, "to će zavisiti od situacije na terenu".

"Ulazimo polako u zimu i valjda je važnije da čistimo sneg, a ne da obilazimo građane u kampanji", smatra Stefanović i postavljajući pitanje zar je toliko važno da li će izbori biti mesec dana ranije ili kasnije? O terminima još nismo razgovarali. Zakon jasno kaže da ukoliko se ne izabere gradonačelnik, moraju da budu uvedene privremene mere, a nakon toga se raspisuju izbori. Potpuno sam siguran da i SPS želi da proveri legitimitet i da poštuje volju Beograđana, rekao je Stefanović.On tvrdi da su gradonačelnika Dragana Đilasa smenili "zato što je Beograd prezadužen i zato što postoji ozbiljna korupcija u gradskom sistemu".

Mi nismo hteli da bilo ko od nas, po svaku cenu, bude ustoličen na njegovo mesto, mada znam da DS najviše zanimaju direktorska mesta i čije će svekrve i zaove da budu zaposlene u javnim preduzećima, rekao je Stefanović.

On tvrdi da je "očigledno" bilo "mnogo toga" u „Vodovodu i kanalizaciji“, „Infostanu“ i brojnim drugim preduzećima.Na sve to su nam ukazali ljudi koji tamo rade i koji više ne mogu da gledaju da se nešto nabavlja po tri puta višim cenama.

Pa i za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra je izabrana drugoplasirana firma čija je ponuda bila za 650 miliona dinara skuplja, naveo je lider beogradskih naprednjaka.

SNS će za gradonačelnika predložiti, najavio je Stefanović, "nekog ko je spreman da radi od jutra do mraka i ko ima viziju", a ne nekog "poput Đilasa koji je u 10 ujutru u kafiću, potom u Skupštini grada provede dva sata i onda odlazi u restorane na ruča".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track