DR KON: 7.837 Beograđana vakcinisalo se protiv gripa!

Najveći odziv među hroničnim bolesnicima

DR KON: 7.837 Beograđana vakcinisalo se protiv gripa!

Beograd -
Kampanja je u Beogradu počela u prošli utorak i vakcine je do kraja protekle nedelje primilo 7.837 građana, od toga 6.670 su hronični bolesnici, rekao je dr Kon

BEOGRAD - U prvih nedelju dana vakcinisanja protiv gripa u Beogradu je najveći odziv zabeležen među hroničnim bolesnicima, koji se i smatraju grupom u najvećem zdravstvenom riziku, izjavio je epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje dr Predrag Kon.

- Kampanja je u Beogradu počela u prošli utorak i vakcine je do kraja protekle nedelje primilo 7.837 građana, od toga 6.670 su hronični bolesnici - rekao je dr Kon.

On je dodao da među preostalih 1.167 vakcinisanih preovlađuju stariji od 65 godina, zdravstveni radnici i osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Beogradu, dr Kon je istakao da je protekle nedelje registrovano 18.485 novoobolelih od sezonskih respiratornih infekcija, među kojima 46 sa kliničkom slikom gripa. - Virus gripa kod nas još nije izolovan, a u Evropi se broj obolelih postepeno povećava, iako je njegova aktivnost još na vrlo niskom nivou - rekao je dr Kon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track