JP GRADSKO STAMBENO: 147 fasada u Beogradu u jako lošem stanju!

Izašli u susret beograđanima

JP GRADSKO STAMBENO: 147 fasada u Beogradu u jako lošem stanju!

Beograd -
JP „Gradsko stambeno“ je donelo odluku da od 1. novembra 2013. godine započne sa opsežnom akcijom preventivnog pregleda beogradskih fasada u nameri da upozori sugrađane i pomogne da se izbegnu nemile i iznenadne situacije obrušavanja delova zgrada

Naslovna gradsko stambeno

BEOGRAD - JP „Gradsko stambeno“, u proteklom periodu po zahtevima Skupština zgrada, pregledalo je beogradske fasade i utvrdilo da je 147 fasada u jako lošem stanju i da im je neopohodna rekonstrukcija odnosno sanacija.

Nažalost, pomenuti broj nije konačan i svedoci smo obrušavanja delova fasada u glavnom gradu sa oronulih zgrada.

U ovoj oblasti veliki problem kod sugrađana predstavlja nepoznavanje zakonskih propisa, pre sveg činjenice da su vlasnici stanova otkupom ili kupovinom stana postali vlasnici i svih zajedničkih delova zgrada, time i krovova, liftova i fasada, i da su sami stanari u obavezi da svoju zajedničku imovinu održavaju u ispravnom i bezbednom stanju.

Imajući u vidu sve gore navedeno, JP „Gradsko stambeno“ je donelo odluku da od 1. novembra 2013. godine započne sa opsežnom akcijom preventivnog pregleda beogradskih fasada u nameri da upozori sugrađane i pomogne da se izbegnu nemile i iznenadne situacije obrušavanja delova zgrada, povređivanja prolaznika i ruiniranja zajedničke imovine stanara u zgradama u lošem stanju.

JP "Gradsko stambeno" izlazeći u susret građanima, delujući i van svojih nadležnosti ali ima nameru da zajedno sa sugrađanim preventivno pomogne bezbednosti građana.

JP „Gradsko stambeno“ o svojim nalazima u pogledu lošeg i rizičnog stanja pojedinih zgrada obavestiće Skupštine zgrada ali i celokupnu javnost u nameri da se izbegnu opasnosti od zapuštenosti spoljašnjih delova stambenih zgrada u Beogradu.

JP „Gradsko stambeno“ želi da doprinese povećanju stepena bezbednosti sugrađana, i da podrži stanovnike Beograda da njihov grad postane lepše i bezbednije mesto za stanovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track