Muftija Jusufspahić pozdravio uklanjanje grafita mržnje sa turbeta!
Foto: Beta

Vandalizam u centru Beograda

Muftija Jusufspahić pozdravio uklanjanje grafita mržnje sa turbeta!

Beograd -
Voleo bih da su grafiti ostali duže. Da im se oni koji ih ne vole još više suprotstave a oni koji ih vole, da se vide. Da postanu uočljiviji, rekao je Jusufspahić

BEOGRAD - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić pozdravio je danas brzo uklanjanje grafita mržnje prema islamskim vernicima sa obnovljenog turbeta Šejh Mustafe u Beogradu ali je dodao da, možda, ne bi bilo loše da su tamo ostali neko vreme.

- Voleo bih da, iako su izbrisani i to je dobro, voleo bih da su grafiti ostali duže. Da im se oni koji ih ne vole još više suprotstave a oni koji ih vole, da se vide. Da postanu uočljiviji... Do tada se nećemo moći suočiti i doživeti tu vrste katarze jer ne možete se boriti protiv neprijatelja kojeg ne vidite - rekao je Jusufspahić.

Nepoznate osobe napisale su crnim sprejom na tom spomeniku "Nek u paklu gore", i "Jel ovo Bin Ladenov sanduk unutra", uz uvrede na račun muslimana. Gradske komunalne službe izbrisale su u toku dana te grafite.

Jusufspahić je ocenio da se radi o izlivu mržnje koji je mnogo veći od nacionalne mržnje i izrazio nadu da će policija umeti da sačuva red u zemlji i sačuvati svoje građane.

- Građani Srbije muslimanske vere idu dalje u svojim životima, boreći se protiv kukolja u svojim redovima. Svako treba da počisti svoje dvorište, da bi nam kuća u kojoj živimo bila fina i lepo izgrađena - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track