FOTOGALERIJA ZIMSKA SLUŽBA U AKCIJI: Beograd noću pod prvim snegom
Foto: Tanjug

Beograd još belji

FOTOGALERIJA ZIMSKA SLUŽBA U AKCIJI: Beograd noću pod prvim snegom

Beograd -
Građanima upućen poziv da da sklone nepropisno parkirane automobile, jer oni zimskim službama prave veliku smetnju prilikom čišćenja ulica
1 / 9 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali obišao je u ranim jutarnjim satima zimske službe Beograd puta i ulice u prestonici kako bi se na licu mesta uverio da li nadležni obavljaju svoj posao i ocenio da sve funkcioniše kako treba.

"Nama je bilo veoma bitno da ispunimo ono što je i obećalo Privremeno veće da obezbedimo šve što je potrebno za funkcionisanje komunalnih službi. To je i urađeno", rekao je Mali novinarima prilikom obilaska Beograd puta. On je precizirao da je obezbeđeno gorivo, rezervni delovi i mazut i naglasio da su "sve mašine, predviđene četvrtim stepenom, funkcionisale bez problema".

Mali je, na pitanje novinara, rekao "da soli ima dovoljno, da svega ima dovoljno i da su i novinari", kako je rekao, "mogli da se uvere da sve funkcioniše kako treba". On je posebno naglasio da se prilikom oblaska ulica, rano jutros oko 4 časa, uverio da su sve ulice prvog prioriteta bile očišćene neophodne za funkcionisanje gradskog saobraćaja.

"Verujem da će građani dočekati jutro kako je i Privremeno veće i obećalo, da će Beograd biti prohodan i da će sve funkcionisati bez većih problema", rekao je Mali. On je rekao i da će tokom celog dana biti kontrolisana situacija na terenu i pozvao građane da sklone nepropisno parkirane automobile, jer oni zimskim službama prave veliku smetnju prilikom čišćenja ulica.

Operativni rukovodilac zimske službe Beograd puta Željko Maravić je u razgovoru sa Malim istakao da će se, s obzirom da sneg ponovo pada, ono što je urađeno na prvom prioritetu ulica, pa čak i ono što je urađeno na drugom prioritetu, ponoviti kako bi javni gradski prevoz funkcionisao bez problema. Navodeći da su padavine u noćnim i jutarnjim satima bile jake, Maravić je rekao da je bilo lomljenja grana na drveću pa i pod težinom snega i padanja stabala na put.

On je, međutim, naglasio i da uprkos tome ono što je i "predviđeno operativnim planom prvi prioritet ulica je apsolutno održan", tako da do prekida prekida linija u saobraćaju nije bilo. U stalnoj smo komunikaciji sa javnim gradskim prevoznicima, pre svega GSB-om i Lastom, rekao je Maravić, navodeći da za sad nema ozbiljnijih problema na realizaciji operativnog plana. "Biitno da što god treba da angažujete i angažujete kako bi Grad normalno funkcionisao", poručio je Mali rukovodiocima zimske operative.

Maravić je rekao da će tako i biti i da je mogao da se uveri prilikom obilaska saobraćajnica i "da je ono što smo dogovorili i učinjeno". "Dokazujemo na terenu da smo uspeli u toku noći da se izborimo na snegom. Nastavljamo dalje punim intenzitetom jer nećemo dozvoliti da jutarnjem špicu nešto zastane u gradu", rekao je direktor Beograd puta Goran Aleksić.

http://www.youtube.com/watch?v=BWJXRltitLg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track