SUVOBOR: Danas nema škole zbog snega!
Foto: Beta

Putevi neračišćeni

SUVOBOR: Danas nema škole zbog snega!

Srbija -
OŠ "Ivo Andrić" pohađa 249 učenika, koji autobusima putuju iz desetak sela, ali jutros nijedan nije krenuo zbog neraščišćenog snega

GORNJI MILANOVAC - Prvi sneg obustavio je nastavu u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u varošici Pranjani na padinama Suvobora, kao i u svim izdvojenim odeljenjima ovog kraja.

Kako je izjavio direktor Zoran Pantović, ovu školu pohađa 249 učenika, koji autobusima putuju iz desetak sela, ali jutros nijedan nije krenuo zbolg neraščišćenog snega na kolovozu.

Vozač autobusa Autoprevoza iz Gornjeg Milanovca Mikan Bralović rekao je da danas tri autobusa u raznim pravcima nisu krenula, jer sneg nije čišćen i niko nije želeo da rizikuje bezbednost putnika i đaka.

Zbog snega, čija je visina oko 15 centimetara, obustavljen je i saobraćaj za Gornji Milanovac, tako da jutros ni radnici iz ovog kraja nisu stigli na posao.

Dežurni u Preduzeću za puteve u Čačku, koje održava saobraćajnice u ovom kraju, Savo Tomašević je izjavio da je sneg čišćen sinoć, ali su u toku noći bile velike padavine i da vozila nisu krenula na ponovno čisćenje.

On je istakao da će svi putni pravci biti u toku prepodneva raščišćeni i da će saobraćaj biti normalizovan. Sneg u ovom kraju od jutros ne pada.

Autobusi krenuli oko 10 sati

Autobuski saobraćaj na padinama Suvobora normalizovan je danas oko 10 časova nakon jutrošnjeg prekida u selima pranjanskog kraja zbog neraščišćenog snega sa kolovoza. Oko 10 časova autobusi su ponovo krenuli u svim pravcima.

Časovi nisu održani u Brezni i Bogdanici, jer autobusi nisu prevezli đake i prosvetne radnike. "Matična škola je radila sa smanjenim brojem učenika, jer iz okolnih sela đaci koji putuju atobusima nisu došli a pošto su putevi sada rasčišćeni i nema novih padavina sutra će biti sve normalno", rekao je Pantović.Visina snežnog pokrivača u tom kraju je oko 15 santimetara, snega nema na kolovozu a počeo je i da se topi jer je temperatura plus dva stepena Celzijusovih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track