BEOGRAD: Otvoren novi park u Ustaničkoj ulici!
Foto: Beoinfo

Poklon za Novu godinu

BEOGRAD: Otvoren novi park u Ustaničkoj ulici!

Beograd -
Celom površinom dominira dečje igralište na kojem je montirano deset novih i modernih dečjih rekvizita, ispod kojih je postavljena specijalna guma za njihovo bezbedno korišćenje

BEOGRAD - Nikola Nikodijević, član Privremenog organa grada Beograda, prisustvovao je danas otvaranju parka u Ustaničkoj ulici.

Novouređena slobodna površina nalazi se između Ustaničke 172-182, Karla Lukača i Glasinačke ulice.

Celom površinom dominira dečje igralište na kojem je montirano deset novih i modernih dečjih rekvizita, ispod kojih je postavljena specijalna guma za njihovo bezbedno korišćenje.

– Ovo je jedan od većih parkova koji je urađen tokom godine i ujedno neka vrsta poklona stanovnicima ovog naselja za Novu godinu. Istovremeno, ovo je i nastavak naših napora da u svakom stambenom naselju imamo uređenu zelenu površinu koja je namenjena kako najmlađima za igru tako i starijima za odmor i rekreaciju. U svim parkovima koje grad rekonstruiše ugrađuju se najsavremeniji materijali, kako bi deca bila bezbedna. Grad će u narednim godinama u zelene površine ulagati još više sredstava nego do sada, kako bi se poboljšao kvalitet života svih sugrađana u velikim stambenim naseljima – istakao je Nikola Nikodijević i podsetio da je tokom ove godine u uređenje zelenih površina uloženo više od 150 miliona dinara.

– Iako je naredna godina označena kao krizna, učinićemo sve što je u našoj moći da se broj uređenih parkova i zelenih površina poveća – naglasio je Nikodijević.

Vladimir Bogićević, v.d. generalnog direktora JKP „Zelenilo – Beograd”, rekao je da je ovo gradsko preduzeće tokom godine posebnu pažnju obratilo uređenju zelenih površina u stambenim naseljima.

– Ovo je još jedna novouređena zelena površina. Potvrđujemo dato obećanje da se „Zelenilo” ne bavi samo uređenjem centralnih gradskih parkova. Na ovoj lokaciji smo uredili površinu od ukupno tri hektara i obnovili park koji je star više od trideset godina.

U okviru rekonstrukcije uveli smo i nove sadržaje poput „kutka za miran odmor” za starije sugrađane, a tu je, naravno, i deo koji je namenjen deci sa potpuno novim i bezbednim spravama izrađenim u radionicama „Zelenila”, na šta smo veoma ponosni – rekao je Vladimir Bogićević, koji je tradicionalno poklonio novogodišnje jelke Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Jelke su prethodno ukrasila deca iz vrtića „Čigra”, koja su drugarima na bolničkom lečenju poslala i novogodišnje čestitke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track