SINIŠA MALI: Do kraja dana uklanjanje oštećenih stubova sa Pančevca
Foto: Fonet

Olujno nevreme u Beogradu

SINIŠA MALI: Do kraja dana uklanjanje oštećenih stubova sa Pančevca

Beograd -
Kako je objasnio koordinator svih aktivnosti zimske službe grada Beograda Darko Glavaš, zbog zamene osam stubova na Pančevačkom mostu saobraćajne trake će biti naizmenično zaustavljane

BEOGRAD- Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će do kraja dana biti uklonjeno osam stubova sa Pančevačkog mosta koji su zbog vetra skloni padu.

Mali je novinarima u gradskoj Skupštini rekao da iako to nije u nadležnosti grada Beograda, gradski štab za vanredne situacije je doneo je odluku da se stubovi uklone, jer postoji velika opasnost, kako za vozače tako i za građane. Zbog jakog vetra u toku dana pala su četiri stuba sa Pančevačkog mosta.

Kako je objasnio koordinator svih aktivnosti zimske službe grada Beograda Darko Glavaš, zbog zamene osam stubova na Pančevačkom mostu saobraćajne trake će biti naizmenično zaustavljane.

"Dok ne završimo uklanjanje stubova na Pančevačkom mostu, osvetljenje će biti na slabijem nivou, a danas ćemo u smeru od Beograda ka Pančevu menjati osam stubova, tako da ćemo mestimično morati da obustavljamo saobraćaj u jednoj saobraćajnoj traci", kazao je Glavaš.

Jak vetar blokirao je danas saobraćaj i u Zrenjaninu, gde je proglašena vanredna situacija, a Siniša Mali je rekao da je grad Beograd s PKB korporacijom, koja je u vlasništvu grada, pozajmio svoju mehanizaciju "Putevima Srbije" kako bi im pomogli u probijanju puta ka Zrenjaninu.

"Grad Beograd se osećao obaveznim da pomogne "Putevima Srbije", iako to nije u našoj nadležnosti, i da probije taj put", rekao je Mali. Grad Beograd, prema njegovim rečima, intervenisao je i kada je reč o opasnosti od pada novogodišnjih ukrasa u Beogradu.

"Dali smo nalog Javnom komunalnom preduzeću i Javnom osvetljenju da po ubrzanoj proceduri uklone novogodišnje ukrase. S obzirom na jak vetar, vrlo je bitno da se oni uklone što pre kako ne bi pale i povredile ljude", istakao je Mali.

Jak vetar je bio uzrok i jutrošnjeg incidenta sa splavom "Lukas" na beogradskom priobalju, koji se otkačio i oštetio još nekoliko splavova. "Trenutno se radi s Lučkom kapetanijom, MUP-om i preduzećem Vodovod i kanalizacija da se ti objekti osiguraju, pošto ne mogu da se pomere zbog vetra", dodao je Mali. On je apelovao na sve vlasnike plovnih objekata da provere svoja plovila i dodatno ih osiguraju.

"Radimo sve što možemo da se nosimo sa ovim vetrom koji neće prestati do utorka, a u noći između nedelje i ponedeljka se očekuje i ledena kiša, pa će grad Beograd učiniti sve da otkloni potencijalne uzroke povreda i nezgoda koje mogu da budu posledica jakog vetra", istakao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja