Boris Ranković (NDS): Beogradu treba gradonačelnik čiste biografije!
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, Tadićev čovek za prestonicu

Boris Ranković (NDS): Beogradu treba gradonačelnik čiste biografije!

Beograd -
Glavnom gradu je dosta harizmatičnih, prekih menadžera, prostih izvršilaca i partijskih piona; Beograđanima treba čovek s vizijom koji će ispuniti sva obećanja

BEOGRAD - Sveža krv.- Beograđanima je potreban nov gradonačelnik, čije je ime čisto koliko i radna biografija. Beogradu je dosta harizmatičnih, prekih menadžera, prostodušnih izvršilaca i dugogodišnjih partijskih piona - kaže u razgovoru za Kurir, Boris Ranković, kandidat za gradonačelnika Nove demokratske stranke.- Za razliku od istrošenih političara, garantujem da ću sa svojim novim timom ispuniti svako obećanje. Šta nedostaje Beogradu?- Beogradu nedostaje vizija, kako da se svi resursi usmere na stvaranje privrednog ambijenta koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta. Beograđanima je potrebna pravična socijalna politika, koja ne vređa dostojanstvo ljudi. Na čemu ćete insistirali ukoliko pobedite?- Već u prvih 30 dana napravićemo nov jedinstveni tarifni sistem naplate gradskog prevoza. To će dugoročno svima omogućiti da se voze jeftinije, komfornije i tačnije. Naplatu i organizaciju prevoza ponovo će preuzeti Direkcija za javni prevoz. Ne može naplatu da organizuje privatna firma, već gradsko telo koje je upravo s tom namenom i osnovano. Beograđanima treba posao i dobra plata Šansa Beograda su nove industrijske zone. Stabilnu budućnost za beogradske đake stvorićemo samo ako započnemo unapređenje sistema obrazovanja. U sledeće četiri godine svaki osnovac u Beogradu imaće svoj računar, kako bi učili i sticali nova znanja na isti način kao i njihovi vršnjaci u razvijenim i uspešnim zemljama EU.Da li ste znali da je Đilas potpisao memorandum o razumevanju sa Lukom „Beograd“ bez saglasnosti Skupštine Beograda?- Priprema memoranduma nije bila u nadležnosti Direkcije za građevinsko zemljište, tako da nisam imao uvid u sadržinu. Bilo je neophodno da takvu vrstu dokumenta verifikuje Javno pravobranilaštvo Beograda, posebno imajući u vidu da se u trenutku potpisivanja memoranduma vodio spor između Luke „Beograd“ i Grada .

Profi vozačRELI VOZIM IZ ENTUZIJAZMAKoliko dugo vozite auto-trke? Da li ste nekad osvojili neku nagradu?- Razvijenost auto-sporta je odraz razvijenosti saobraćajne i tehničke kulture države. To je razlog mog aktivnog učešća u radu Srpskog auto-saveza. Moje učešće kao takmičara je bilo revijalno, iz entuzijazma. Rezultati u ovom sportu, kao i u svakom drugom, zahtevaju ozbiljnu posvećenost i mnogo vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track