GORAN VESIĆ: Stubline od 1.maja dobijaju novi vrtić za 200 mališana!
Foto: Beoinfo

Jednaki uslovi za sve Beograđane

GORAN VESIĆ: Stubline od 1.maja dobijaju novi vrtić za 200 mališana!

Beograd -
Vesić je rekao da je u gradnju vrtića uloženo oko 300 miliona dinara i da će objekat imati oko 1.700 kvadratnih metara

BEOGRAD - Sekretar Privemenog veća Goran Vesić izjavio je danas, prilikom obilaska gradilišta vrtića u Stublinama u opštini Obrenovac, da će taj vrtić biti otvoren 30. aprila, a već od 1. maja će tu moći da bude upisano oko 200 dece.

Vesić je rekao da je u gradnju vrtića uloženo oko 300 miliona dinara i da će objekat imati oko 1.700 kvadratnih metara.

- Kada smo preuzeli grad u novembru, ovde su se radovi već odvijali, ali u prvoj fazi. To nam je bio jedan od prioriteta, s obzirom na problem sa kapacitetima vrtića - rekao je on.

Vesić je naglasio da grad ovim želi da pokaže da će nastaviti da ulaže i u objekte koji nisu smešteni samo u centru Beograda, već i u one na celoj teritoriji grada.

- Beograd nije samo centar grada, već su to i svi njegovi delovi. Stanovnici svih delova grada treba da imaju jednake uslove, i kad je reč o dečijoj zaštiti, kulturi - dodao je on.

Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić rekla je da je 32 dece koja će ići u ovaj vrtić sada smešteno u Osnovnoj školi u Obrenovcu i u predškolskim ustanovama "Ciciban" i "Veseljko".

Oni će, kako kaže, od sledeće upisne godine moći da krenu u ovaj vrtić.

Đurić je ukazala da je grad Beograd u proteklom periodu otvorio još nekoliko vrtića - u Bloku 61, Višnjičkoj banji, a da je ovih dana primopredaja radova na Voždovcu, a počela je i izgradnja vrtića u naselju "Stepa Stepanović".

Goran Vesić je prilikom obilaska najavio da će grad pokrenuti projekat javno-privatnog partnerstva i pokušaće da u gradnju vrtića uključi i privatne investitore kako grad ne bi morao da ulaže sva sredstva.

- Treba podržati tu inicijativu i omogućiti privatnim investitorima da koriste subvencije grada. Naravno, treba ih staviti u gradski sistem, kao što postoje i privatni prevoznici koji rade u gradskom sistemu. To je put da se konačno reši problem kapaciteta i da sva deca u Beogradu imaju mesta u vrtiću - poručio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track