BEOGRAD: Kvalitet vode za piće dobar
Foto: Shutterstock

Poplave nisu napravile problem

BEOGRAD: Kvalitet vode za piće dobar

Beograd -
To su pokazale vanredne kontrole vode za piće koje je Beogradski vodovod počeo da sprovodi pre deset dana, kada su počeli da rastu vodostaji na obodu grada

BEOGRAD - Kvalitet vode za piće u Beogradu je dobar i poplave nisu izazvale negativne posledice po kvalitet vode, saopštilo je danas Javno komunalno preduzeće (JKP) "Beogradski vodovod i kanalizacija". To su pokazale vanredne kontrole vode za piće, koju obavljaju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje.

Kako se navodi, "Beogradski vodovod" je pre deset dana, kada su počeli da rastu vodostaji na obodu grada, počeo i vanredne kontrole kvaliteta vode na rubnim područjima.

"Beogradski vodovod" dodaje da se u uslovima kada dolazi do izlivanja reka, kao i kada zbog nestanka struje dođe do prekida snabdevanja vodom, pre nego što se voda pusti, radi vanredno ispiranje vodovodne mreže, zatim kontrola i tek onda puštanje vode.

Vode trenutno nema u Ripnju

Navodi se da je takva situacija trenutno u Ripnju, gde je prekinuto vodosnabdevanje i pre nego što se nastavi sa isporukom vode, u tom naselju mora da se ispere cevovod, prekontroliše kvalitet vode i onda voda pusti . Ističe se da vodu u bunarima ne kontroliše "Beogradski vodovod" i ta voda je sada pogoršanog kvaliteta zbog velike količine kišnice i podzemnih voda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track