DAN SLOVENSKE PISMENOSTI: Goran Vesić položio venac na spomenik Ćirilu i Metodiju!
Foto: Beoinfo

Velika zahvalnost za stvaranje pisma

DAN SLOVENSKE PISMENOSTI: Goran Vesić položio venac na spomenik Ćirilu i Metodiju!

Beograd -
I pored nesreće koja nas je zadesila poslednjih sedam dana, našli smo vremena da obeležimo Dan slovenske pismenosti. Sećamo se velikih grčkih prosvetitelja Ćirila i Metodija, koji su postavili temelje pismenosti među Slovenima", rekao je Vesić

BEOGRAD- Menadžer grada Beograda Goran Vesić položio je, povodom Dana slovenske pismenosti, venac na spomenik Ćirilu i Metodiju u parku kod Vukovog spomenika navodeći da je današnji dan izuzetno bitan za sve slovenske narode, saopštila je Gradska uprava.

"I pored nesreće koja nas je zadesila poslednjih sedam dana, našli smo vremena da obeležimo Dan slovenske pismenosti. Sećamo se velikih grčkih prosvetitelja Ćirila i Metodija, koji su postavili temelje pismenosti među Slovenima", rekao je Vesić.

Vesić je naveo i da Ćirilu i Metodiju dugujemo veliku zahvalnost za stvaranje glagoljice - prve slovenske azbuke, na osnovu koje je postavljen temelj slovenske kulture, umetnosti i nauke.

Kako je navedeno, vence su položili predstavnici ambasada Rusije, Ukrajine, Belorusije, Slovenije i Bugarske, koja današnji dan proslavlja kao nacionalni dan prosvete i kulture. Vence su položili i brojna udruženja i građani, dok su predstavnici Ambasade Makedonije u Beogradu venac položili dan ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track