Grad Beograd: Nismo doneli odluku o umanjenju prava korisnika prevoza!
Foto: Beta

Demant

Grad Beograd: Nismo doneli odluku o umanjenju prava korisnika prevoza!

Beograd -
Netačne su, kako se navodi, informacije da su u nadležnim sekretarijatima i preduzeću grada Beograda za poslove javnog prevoza donete bilo kakve odluke o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu

BEOGRAD - Grad Beograd nije doneo ni jednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu, saopštila je danas gradska uprava, povodom različitih informacija u kojima se najavljuje promena tarifne politike u sistemu javnog saobraćaja.

Netačne su, kako se navodi, informacije da su u nadležnim sekretarijatima i preduzeću grada Beograda za poslove javnog prevoza donete bilo kakve odluke o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu.

"Fokusirani smo na vraćanje sistema Bus plus u vlasništvo grada, na stvaranje integrisanog upravljanja saobraćajem kao i na brojanje putnika, koje se nikada do sada nije vršilo u Beogradu kako bi smo konačno znali koliko je vozila javnog prevoza potrebno na kojoj liniji", navodi se u saopštenju.

U okviru ovih analiza u Gradskoj upravi je formirana Radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom saobraćaju grada, a ta grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela.

Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata od saobraćajnih preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakonske obaveze prema različitim kategorijama stanovništva, navodi se u saopštenju gradske Služba za informisanje.

Ocenjuje se da je prethodna gradska uprava GSP dovela na ivicu egzistencije pogrešnim poslovnim odlukama i dodaje da je zbog toga preduzeto niz mera, od promena u upravljanju GSP i promena u Nadzornom odboru, a pre više od šest meseci su izvršene personalne promene u Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track