RODITELJI, BEZ PANIKE: Još 1.000 mesta u BG vrtićima
Foto: Beoinfo

Nedostaje 5.000 mesta

RODITELJI, BEZ PANIKE: Još 1.000 mesta u BG vrtićima

Beograd -
Vujovićeva je ocenila da u ranijem periodu vrtići nisu građeni planski i da danas imamo svega tri opštine u kojima ima dovoljno mesta

BEOGRAD - Beogradu nedostaje oko 5.000 mesta u vrtićima, a u narednom periodu biće otvorena tri vrtića, u Bloku 61, Stublinama i u Stepi Stepanović, rekla Irena Vujović.

"U postupku smo preuzimanja vrtića 'Mileva Marić Ajnštajn' na Novom Beogradu od Građevinske direkcije Srbije, što će uz prethodna tri vrtića nedostajući broj smanjiti za oko 1.000 mesta", rekla je je pomoćnica gradonačelnika.

Vujovićeva je ocenila da u ranijem periodu vrtići nisu gradjeni planski i da danas imamo svega tri opštine u kojima ima dovoljno mesta i da će na osnovu akcionog plana, koji pravi Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu sukcesivno biti rešavan problem.

"Zajedno sa opštinama tražićemo adekvatne prostore koje bi mogli da adaptiramo, a postoje i prostori koji su se namenski gradili za vrtiće pa su u medjuvremenu promenili svoju namenu", rekla je Vujović i dodala da će pokušati da im tu namenu vrati.

Završetkom akcionog plana, do početka školske godine i nakon razgovora sa svim predsednicima gradskih opština znaće se tačan broj objekata kojima je moguće smanjiti broj nedostajućih mesta istakla je Vujović, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Gradske uprave.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track