VESIĆ: Sednica Skupštine grada zakazana za 22.jul!
Foto: Dragan Kadić

Usvajanje što više planova

VESIĆ: Sednica Skupštine grada zakazana za 22.jul!

Beograd -
Sednica je već zakazana, a na dnevnom redu će biti tekuća pitanja koja moramo da resavamo. Na sednici ćemo raspravljati i o kadrovskim resenjima, usvojiti planove detaljne regulacije, ali i doneti odluke o početku izrade nekih drugih planova, rekao je Vesić

BEOGRAD - Sednica Skupštine grada Beograda biće održana u utorak, 22. jula, izjavio je danas gardski menadžer Goran Vesić.

"Sednica je već zakazana, a na dnevnom redu će biti tekuća pitanja koja moramo da resavamo. Na sednici ćemo raspravljati i o kadrovskim resenjima, usvojiti planove detaljne regulacije, ali i doneti odluke o početku izrade nekih drugih planova", rekao je Vesić na Studiju B.

On je rekao i da gradski arhitekta Milutin Folić, ali i svi u gradu, insistiraju da se usvoji što više planova, jer "što se više planova usvoji veće su šanse da se više gradi".

Osvrnuo se i na rekonstrukciju Ulice Vojvode Stepe i rekao da će se u narednih godinu dana koliko će trajati radovi menjati i organizacija saobraćaja, poručivši da su gradske službe delile letke građanima u toj ulici da uklanjaju parkirana vozila sa trotoara.

Govoreći o rekonstrukciji rodnoj kući vojvode Stepe Stepanovića, Vesić je rekao da postoji ideja da se u dvorištu te kuće održavaju časovi za đake iz voždovačkih škola i napravi mali amfiteatar."Postoji i ideja da ta kuća uđe u zvaničan program posete Turističke organizacije Beograda", istakao je Vesić.

Komentarišući sređivanje urbanih džepova u Beogradu, poput nedavno uređenog platoa Đoke Vještice i parka kod Kalenić pijace na Vračaru, Vesić je najavio novi koncept, odnosno saradnju sa društveno odgovornim kompanijama.

"Ne morate za sve odvojiti pare iz budžeta, potrebna je samo bolja organizacija, razgovarati sa pojedincima i kompanija kako bismo grad učinili boljim. Postoje projekti za koje su potrebne desetine miliona evra, ali ima mnogo ovih malih za koje nije potrebno mnogo novca", rekao je Vesić i dodao da je gradska uprava donela odluku za uređenje stotinak malih urbanih džepova, kao i da će slično biti rađeno sa fasadama.

Kada je reč o gradskom budžetu Vesić se osvrnuo i na potrebu Beograda za mnogo više mesta u predškolskim ustanovama, objasnivši da će to biti rešavano preuređenjem postojećih objekata, ali i izgradnjom montažnih.

"Pokušavamo da nađemo način kako da rešimo taj problem. Negde je moguće napraviti vrtić u okviru škola, gde postoji prostor, negde poslovni prostor. Plan je da rešimo to u narednom periodu i da više ni jedno dete ne čeka mesto za vrtić", rekao je Vesić.

On je dodao da izgradnja montažnih objekata košta tri ili četiri puta jeftinije od regularnih vrtića, dok je kvalitet nepromenjen."Zvali smo predsednike opština, rekli im da traže prostor. Veoma intezivno se time bavimo i mislim da ćemo za isti novac rešiti za mnogo više mesta. Montažni vrtići su jeftini, pružaju isti kvalitet deci, a grad brže rešava taj problem. Plan je da se polako u narednom periodu ukidaju liste čekanja i da svako dete dobije svoje mesto u vrtiću", rekao je Vesić.

Grad kreće i u, kako je rekao, čišćenje čukaričkog rukavca, te da je za to odvojen novac u Sekretarijatu za životnu sredinu."Sređivanje kreće za nekoliko dana, a problem sa tim rukavcem je Topčiderska reka koja unosi dosta materija koje se talože. Drugi problem je što je postavljanjem mosta na Adi, a onaj pilon je usporio tok reke i zbog toga je taj rukavac takav kakav je. Radimo i sa Serkterarijatom životnu sredinu o trajnijom rešenju kako se to više ne bi dešavalo", rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track