BEOGRAD: Devojčica (4) i žena teško povređene u požaru
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

BEOGRAD: Devojčica (4) i žena teško povređene u požaru

Beograd -
Devojčica uzrasta četiri godine zadobila je opekotine drugog stepena obe natkolenice i butine sa unutrašnje strane, a prevezena je u Dečiju kliniku u Tiršovu ulicu, dok je žena (44) zadobila tom prilikom opekotine levog kolena, desne šake i desne potkolenice

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene i požar u kojem su opekotine zadobila dva lica, od kojih i četvorogodišnja devojčica, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dve osobe su zadobile opekotine u požaru koji je izbio oko 21 časa na barakama na Čukaričkoj padini, preko puta crkve, rekla je Macura. Devojčica uzrasta četiri godine zadobila je opekotine drugog stepena obe natkolenice i butine sa unutrašnje strane, a prevezena je u Dečiju kliniku u Tiršovu ulicu, istakla je portparol Hitne pomoći. Žena stara 44 godine je zadobila tom prilikom opekotine levog kolena, desne šake i desne potkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Dve osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 20.20 časova na novosadskom autoputu, rekla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 45 godina, vozač, zadobio je istegnuće vrata i povredu desnog ramena, a žena stara 69 godina povredu glave i istezanje vrata, rekla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u KBC Zemun.

Muškarac star 54 godine je u udesu oko 21 časa na uglu ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića zadobio povredu levog kolena, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do šest časova obavila 116 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 235 intervencija od kojih 51 na javnim mestima, precizirala je Macura. Macura je dodala da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari kojima je savetovala da, dok se ne podigne sumaglica i ne opadne vlažnost vazduha, ostanu kod kuće.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i uzimanje tečnosti, adekvatno oblačenje i nošenje kišobrana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja