134 NOVE PUMPE: Obrenovac spreman za grejnu sezonu

Remont

134 NOVE PUMPE: Obrenovac spreman za grejnu sezonu

Beograd -
Ono što je najbitnije za Obrenovac u ovom trenutku jeste da se spremno dočeka zima, kažu u opštini

OBRENOVAC - Javno komunalno preduzeće Toplovod u Obrenovcu potpuno se spremilo za grejnu sezonu, nabavkom novih pumpi umesto onih koje su oštećene u majskim poplavama.

Većina cirkulacionih pumpi koje su se nalazile u podstanicama su oštećene i Topolovod je izdvojio 11 miliona dinara za nabavku novih, saopšteno je danas iz ove beogradske opštine.

"Nabavljene su 134 pumpe. Ukupno pre poplava bilo je 326 pumpi koje mi održavamo i sve ono što ne zamenimo novim, uspećemo da remontujemo do početka grejne sezone", rekao je zamenik direktora JKP Toplovod Sreten Jovičić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da radnici Toplovoda već dva i po meseca obnavljaju sistem i proveravaju sve uređaje koji su potrebni da bi sistem normalno funkcionisao i ocenio da "stvari na terenu dobro stoje".

"Ono što je nephodno da se zameni kako bi sistem funkcionisao biće zamenjeno, kako bi građani Obrenovca imali grejanje i ove zime kao i svake prethodne. To će koštati dosta, a finansijeri su Kancelarija za obnovu Vlade Republike Srbije i Grad Beograd, kao i Gradska opština Obrenovac", dodao je on.

Zamenik predsednika opštine Dragoslav Mršević rekao je da sve službe rade bukvalno 24 časa dnevno kako bi se uspostavilo normalno snabdevanje vodom, rad kanalizacije i provera toplovodne mreže, a Javno komunalno preduzeće danonoćno čisti grad.

"Ono što je najbitnije za Obrenovac u ovom trenutku jeste da se spremno dočeka zima, a samim tim i da grejanje bude kao i prethodnih godina u Obrenovcu. To je trenutno prioritet", istakao je on i dodao da se očekuje "da će svi komunalni sistemi u narednom periodu funkcionisati normalno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja