Nova dečja igrališta u Padinskoj skeli i na Vračaru
Foto: Beoinfo

Dečija igrališta

Nova dečja igrališta u Padinskoj skeli i na Vračaru

Beograd -
Grad Beograd dobiće dva nova dečija igrališta u padinskoj skeli i na Vračaru

BEOGRAD - U ovoj godini nastavlja se izgradnja modernih dečjih igrališta sa savremenim rekvizitima namenjenih deci do 12 godina.

Ispred nove sportske hale u Padinskoj skeli gradi se novo dečije igralište, površine 265 kvadratnih metara.

Dečji rekviziti, ukupno njih deset biće montirani na specijalnoj gumi, u središnom delu igrališta koji ima kvadratni oblik.

Po obodu, celom dužinom predviđena je staza od betonskih ploča , površine 73 kvadrata. Između gume i staze, kao i prema spoljnom delu igrališta postaviće se ivičnjaci.

U okviru igrališta predviđeno je osam betonskih klupa bez naslona i dve đubrijere.

Od rekvizita tu su četiri obične njihalice, jedan za decu sa posebnim potrebama, „tunel” za provlačenje , kriva klackalica, tobogan, i dve veće ljuljaške sa korpom.

Po završetku radova biće obnovljen i travnjak u okruženju.

Jedno od 25 najmodernijih dečijih igrališta gradi se i kod Hrama svetog Save, Reč je o manjem dečijem igralštu, površine 60 kvadratnih metara. Podloga je urađena od betona, a završni sloj od specijalne gume na kojoj će biti postavljena velika kombinovana ljuljaška i dve njihalice.

U drugoj polovini prošle godine, JKP „Zelenilo – Beograd” počelo je izgradnju 25 najmodernijih dečjih igrališta u nameri da deci obezbedi što kvalitetniji prostor za igru i uživanje u zelenim prostorima Beograda.

Do kraja prošle godine izgrađeno je 18 takvih igrališta, a već na početku ove sezone nastavljena je izgradnja preostalih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track