USVOJENA IZMENA GENERALNOG PLANA: Odbornici dozvolili zgrade više od 32 metra!
Foto: Kurir

Skupština grada

USVOJENA IZMENA GENERALNOG PLANA: Odbornici dozvolili zgrade više od 32 metra!

Beograd -
Odbornici Skupštine grada usvojili su izmene Generalnog urbanističkog plana Beograda sa kojima je dozvoljeno da u prestonici budu izgrađeni objekti koji su viši od 32 metra

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada usvojili su danas izmene Generalnog plana Beograda kojima se u prestonici omogućava gradnja objekata viših od 32 metra.

Protiv ovakve odluke usprotivila se inicijativa građana "Ne da(vi)mo Beograd" koja je dobila dozvolu da kao zainteresovana strana prisustvuje današnjem zasedanju, koja je kazala da se usvajanjem ovih izmena "na mala vrata uvode velike promene za građane, kojih oni nisu svesni".

Dva predstavnika ove inicijative su po završetku rasprave o ovoj tački dnevnog reda u sali gradskog parlamenta razapeli transparent "Stop investitorskom urbanizmu".

Predstavnik inicijative Dobrica Veselinović istakao je da su oni uložili oko 2.000 progovora na generalni plan Beograda jer smatraju da se time "omogućava korist neimenovanim investitorima i novac preliva u privatne fondove".

"Ne traba da dozvolimo da neimenovani arapski investitori bez ugovora i miomo pravila grade na najlukuznijim lokacijama u Beogradu, a sve što znamo i što smo videli o tome je maketa", kazao je Veselinović i dodao da će oni nastaviti svoje aktivnosti kako bi se sačuvali Beograd i novac Beograđana.

Odbornici su danas usvojili i regulatorne planove za pojedine gradske oblasti, a očekuje se i imenovanje i rezrešenje pojedinih direktora javnih preduzeć čiji je osnivač grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track